Ćiro: 'Otkrit ću vam što me Todorić pitao u jednom razgovoru!'

Miroslav Blažević Ćiro
Budućnost hrvatskog nogometa ovisi o dvjema utakmicama protiv Islanda. Bilo bi strašno da ne odemo na SP u ovoj situaciji. Što vam se vrti po glavi prije prvog susreta ovoga petka?

"Mislim da svi imamo puno razloga za optimizam. Čini mi se da sve što Kovač radi i najavljuje, da je to razlog da mu se može vjerovati i da će vratiti onaj, nažalost, izgubljeni duh koji ima naša nacionalna reprezentacija. Vrlo mudro kaže sve što god kaže, po meni je jako dobro izabrao selekciju i trebamo mu svi vjerovati, jer možda nitko tako kao ja ne poznaje ovaj fenomen potrebe da svi budemo uz reprezentaciju. To se onda prenosi na ekipu, a to je jako bitno kad se ovako izgubi pravi duh, kao što se to kod nas dogodilo", započeo je trener svih trenera i uputio poruku svima kojima su Vatreni u srcu:

"Mi smo premali da danas ne bismo bili jedinstveni. Svi stanimo uz Vatrene! Odlazak na Svjetsko prvenstvo je prioritet, to bi, uza sve ove nedaće koje mi Hrvati imamo, bilo jedno neophodno osvježenje za normalniji život. A to će Niko sigurno znati iskomunicirati igračima. Predstavljati Hrvatsku je velika privilegija, čast i odgovornost, nema opravdanja za podbačaj!"

Baka Slišković nam je u intervjuu izjavio da mu je žao što u HNS-u nisu izabrali vas za privremenog izbornika, barem za ove dvije utakmice dokvalifikacija. Zbog iskustva i zato što ste veliki motivator. Što mislite o tome?

Vrlo je nezgodno da ja o tome govorim, ali već kad je Baka imao taj refleks... Ja sam znao reći ovim ljudima koji odlučuju da nikad nisam bio bolji trener nego sada. I da sam ove pameti, bio bih i prvak Europe i prvak svijeta. Ali nemojmo sad o tome, mislim da je Niko Kovač jedan izuzetan izbor. Iako, istini za volju, žao mi je da Štimac nije imao jedan refleks da budem uz njega, mi bismo sada već bili u Brazilu. Ali Kovač mi se čini kao jako talentiran. Istina, iskustvo se ne može ničim nadoknaditi. Baka kaže da se 40 godina trenerskog iskustva ne može ničim nadoknaditi. Pa hvala ti, Baka, ali to je 50 godina! Ali, čujte, dok je Mamića, meni tamo nema mjesta. Otkrit ću vam što me gospodin Todorić pitao u jednom razgovoru. Kaže: 'Kako to da Mamić i Šuker nisu našli neko mjesto za vas?' To me je malo štrecnulo, jer on je jedan genijalan čovjek, to ne može nitko osporiti. Jako se čudio tome, ali eto. Ne bih o tome jer ovo je velika prilika za Hrvatsku, moramo se svi koncentrirati na Niku Kovača, na njegovu raspoloženost, disponiranost, da ekipu stavi u željeno stanje.

Sportski.net/T.H.