ĆIRO OPALIO PO ČAČIĆU: Misli da je veliki trener, a to je hendikep

Miroslav Ćiro Blažević, Rama, Miroslav Ćiro Blažević legenda, izbori, BIH, Miroslav Ćiro Blažević, Ante Čačić, Miroslav Ćiro Blažević, grčka, Miroslav Ćiro Blažević legenda, HNS, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, BIH
Bivši izbornik Hrvatske nije naročito naklonjen Ante Čačiću, čiju smjenu ne želi, ali mu poručuje da se mora bolje pripremiti za utakmice.

"Navijači su s razlogom razočarani, budući da nismo očekivali poraz od ovakve Turske. Nisam za to da se mijenja Čačića, ali mora se bolje pripremiti. Njegove izmjene kompromitirale su koheziju koju je ekipa imala. Kao da je bio pod dojmom kritika jer nije mijenjao igrače pa se pogubio", naglasio je Ćiro u razgovoru za RTL.
Hrvatska je izgubila dvije od posljednje tri utakmice kvalifikacija, a jedva je svladala Kosovo na Maksimiru. Za sve to Ćiro krivi upravo Čačića, ali ne samo njega...

"Mamić i Šuker su krivi... i Čačić je kriv... Ali nije kriv jer su njega ovi postavili. Također, Čačić je počeo vjerovati da je veliki trener, a to je ujedno i veliki hendikep. On mora ima svijest. Mora imati sve u svojim rukama i znati intervenirati kada je potrebno. Najvažniji čovjek jedne ekipe je trener, Čačić mora preuzeti odgovornost. Čačićev rukopis se ne prepoznaje i to se mora reći. Hrvatska je sigurno jedna od najboljih momčadi na svijetu, a Šuker, Mamić i ostali misle da je to dovoljno. No, i oni moraju preuzeti odgovornost".

Iako su izgubili od Islanda i Turske, Modrić i društvo još uvijek drže prvu poziciju skupine I i sve ovisi o njima u posljednja dva kola protiv Finske kod kuće i Ukrajine u gostima.

"Situacija je zabrinjavajuća, no imamo kapacitet da budemo spokojni, mirni. Pa mi pripadamo eliti, a Čačić ima iste neprilike kao ja, mora u Ukrajini izboriti SP", zaključio je Blažević.