Ćiro: Nitko kao Hrvati nikada nije tako doma posramio Italiju

Miroslav Ćiro Blažević, Vahid Halilhodžić, Hrvatska, italija, Miroslav Ćiro Blažević legenda, otto barić, Miroslav Ćiro Blažević, trener, legendarni trener, legenda, Miroslav Ćiro Blažević legenda, trener svih trenera
- Ne znam je li ijedna momčad toliko posramila četverostruke svjetske prvake na njihovom terenu kao što je to učinila hrvatska reprezentacija! - oduševljeno je govorio Ćiro i dodao:

- Prava je šteta što je došlo do te nesretne ‘rupture' u drugom poluvremenu, koja je prekinula našu dominaciju na travnjaku i ne mogu se oteti dojmu da su naši igrači, posramljeni onim što su učinili naši navijači, nastavak utakmice odigrali pod ručnom kočnicom.

Izbornik Niko Kovač položio je ispit na najtežemu gostovanju?

- Možemo biti ponosni na sve što je demonstrirala naša reprezentacija, a demonstrirala je - velesilu. Bila je to naša stopostotna dominacija, oduševljen sam svime što je naša momčad pokazala, a ‘ono' što se dogodilo na tribinama očito je obračun s Nogometnim savezom. Nakon ovakvih scena, svi se zajedno moramo preispitati - dodao je Blažević.

Najbolji pojedinci?

- Osim jedne pogreške Ćorluke, stoperi su bili besprijekorni, dok možda Mandžukić i Olić možda nisu bili na razini koju bismo od njih očekivali. No, da je Modrić ostao u igri, lako bismo pobijedili. Kramarić prekasno ušao? Ne, nemamo pravo išta prigovoriti izborniku, naprotiv možemo mu samo čestitati - zaključio je Blažević.

Još jedan bivši izbornik, Otto Barić, uglavnom se složio s kolegom. No, on žali što se Hrvatska iz Milana nije vratila s tri boda.

- Bili smo dobri, mnogo bolji od Talijana, vrlo organizirani, dulje smo držali loptu, što po meni i ne mora biti presudno. Obavili smo vrlo dobar posao, premda je moj dojam da smo mogli i više - kazao je Barić i pojasnio svoju ideju:

- Volio bih da imamo još 3-4 igrača poput Perišića, dakle, igrača s inicijativom. Mi smo ovdje igrali na nulu, a da smo imali više takvih, mogli smo uzeti sva tri boda. Na primjer, volio bih da Pranjić, umjesto što dodaje prvome do sebe, 5-6 puta pokaže inicijativu i pokuša probiti stranu kao što je to nekada činio Jarni.

Kovačeva koncepcija je pogođena?

- Kad me već pitate, radije bih izveo onu postavu koja je zabila šest komada u Osijeku, dakle, s Kramarićem od početka - zaključio je Barić.

24sata.hr