Ćiro Blažević: Šukeru nije važno koji ćemo biti, njemu je važno samo uzeti lovu

Miroslav Ćiro Blažević, SP Brazil, BIH-Nigerija, zadar, Miroslav Ćiro Blažević, nogomet, Miroslav Ćiro Blažević, Mehmed Baždarević , Miroslav Ćiro Blažević legenda, Mehmed Baždarević , Miroslav Ćiro Blažević, Igor Štimac, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Davor Šuker, Ante Čačić, Miroslav Ćiro Blažević, Hrvatska, Miroslav Ćiro Blažević, Vatreni
Šukeru kao da nije važno koji ćemo biti, njemu je bilo važno samo da uzmemo lovu. Ne bi ništa bilo da nije tako prepotentan i da se konzultirao. Da je pitao bilo koga s iskustvom mi bi otišli daleko. On je uzeo Kovača koji dotad nije vodio ekipu, a kamoli reprezentaciju, poručio je trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za N1 televiziju.

Zamjerio mu se, kaže, jer je jednim potezom smijenio Igora Štimca i doveo Niku Kovača.

- Time je kompromitirao karijeru jednog nadarenog trenera bez da je trepnuo okom. Ne volim tu beskrupuloznost. Time je pokazao egoizam. Pomislio je kad je dobio funkciju da je dobio i pamet. Tu mi se zamjerio. Bio sam u jednom moralnom pravu. Šuker je bio predodređen da bude prvi golgeter svijeta, ja sam to nametnuo. Ne bi bilo pravedno da mu uzmemo zaslugu, on ima instinktivnu inteligenciju i zbog toga je postao prvi golgeter svijeta, ali bez nas nikad to ne bi mogao, dodao je Ćiro.

Legendarni Ćiro nedavno je proslavio 80. rođendan, a bez novog angažmana je, kaže, zbog supruge koja je proživjela nekoliko teških operacija. Uvjeren je da u hrvatskom nogometu ne vlada mafija.

- Ne bih se složio. Ne znam niti jedan primjer. U samim klubovima i samoj reprezentaciji bi bilo nepravedno da se nešto nadogradi što ne postoji".

Za kraj, progovorio je i o Zdravku Mamiću s kojim je imao, najblaže rečeno, turbulentne odnose kroz proteklih nekoliko godina.

- Mamić je napravio bogati klub, redovno plaća i 13. plaću za 200 zaposlenih. Shvatio sam da je jako socijalan, pomogao je i Osijeku, Zadru, Rijeci, Istri... i da je bar više takvih - pričao je Ćiro i dodao da Šuker nije marioneta u rukama Mamića.