Ćiro Blažević nakon katastrofe na izborima: Izbjegavat ću svaki put odlazak u svoju domovinu BiH

Miroslav Ćiro Blažević, Rama, Miroslav Ćiro Blažević legenda, izbori, BIH, Miroslav Ćiro Blažević, Ante Čačić, Miroslav Ćiro Blažević, grčka, Miroslav Ćiro Blažević legenda, HNS, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, Miroslav Ćiro Blažević, Miroslav Ćiro Blažević legenda, BIH
...komentira brojne teme, no, ovoga puta harizmatični trener nije bio previše raspoložen za priču kada smo ga nazvali da prokomentira rezultate na izborima.

Na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 81-godišnji Blažević bio je kandidat stranke Milan Bandić 365 iz XI izborne jedinici (dijaspora), no doživio je debakl. Trenerskoj legendi birači su dali tek 259 glasova što je bilo nedovoljno da ga vidimo u političkim vodama. Razočaranje je bilo prisutno u njegovom glasu kada smo ga nazvali.

- Ma, ne znam dijete moje. Naprosto sam se izblamirao. Razočarao sam se u BiH i Bosance. Mislio sam da me vole, a onda dođe jedna konkretna prilika i vidiš da te niko ne zarezuje - kazao je Blažević za Avaz. ba.

Popularni Ćiro je prije izbora govorio kako želi kako kroz politiku želi nešto više da uradi za Hrvate u BiH, jer, prema njegovim riječima, HDZ i SDP to nisu u stanju.

- I ovo je trebalo doživjeti da bi čovjek dobio potvrdu nečega pa makar bilo i negativno. Mi smo organizirali autobuse, platili da vozimo iz provincije ljude, da, eto, ja skupim malo glasova. Jako sam se razočarao. Ali šta ćeš. šta je tu je. Nemam namjeru ići više u poitiku i izbjegavat ću svaki put odlazak u svoju domovinu BiH. Razočarao sam jako i shvatio sam da sam pravio iluzije. Bosna mi je uzvratila tako kako mi je uzvratila, pa i Sarajevo i Mostar... Ali, u mom Sarajevu da nisam ništa dobio glasova, pa to je katastrofa. Ne mogu se pomiriti s tim - kazao je razočarani Blažević.

Iz XI izborne jedinice u Hrvatski sabor ušla su dva kandidata HDZ-a i to Božo Ljubić sa 3.041 glasom i Željko Raguž sa 1.609 glasova.

U Sabor je ušao i Željko Glasnović kao nezavisni kandidat, koji je nedavno istupio iz HDZ-a. On je osvojio najviše glasova i to 4.282.