Cico: Niko sigurno odlazi, Redknapp nema pojma!

Izbor početne jedanaestorice Harryja Redknappa za gostovanja u Newcastleu i raspored igrača na terenu sve govori: u klasičnoj formaciji 4-4-2 s brojem četrdeset na leđima od prve je minute osvanuo Steven Pienaar na poziciji bočnog veznog igrača, a Garreth Bale u ulozi lijevoga beka!

Iako je teško pretpostaviti da to dosad nije znao, Niko Kranjčar je u Newcastleu dobio jasnu Redknappovu poruku i vjerojatno neće proći puno prije no što napusti Tottenham i White Hart Lane. Možda i od muke, u smiraju utakmice koja se lomila u zadnjim minutama raspalio je po lopti što je silovito zatresla gredu. Redknapp mu je "velikodušno" pružio osam posljednjih minuta. Pienaar je stigao u četvrtak, a već je u subotu osvanuo u momčadi od prve minute, navodi Novi list.

- Kranjčar je odličan igrač i momak, njegov jedini problem zove se Gareth Bale, izjavio je ne tako davno Harry Redknapp u Sportplusu.

Svojim posljednjim potezima Redknapp je demantirao samoga sebe. Nikin problem se ne zove Gareth Bale nego Harry Redknapp.

- Niko doista želi otići. Razgovarao sam s njim i dao mi je do znanja da želi igrati. Međutim, ne želi igrati na desnoj strani. Nije sretan na toj poziciji, ona mu ne odgovara. Želio bi igrati lijevo, ali tamo je Gareth Bale koji igra fantastično i Niko to razumije. Rekao sam mu "Shvaćam da želiš igrati i ako netko pošalje ponudu, možeš ići".

Ako ne pronađe dobar klub ovdje, otići će u inozemstvo. Mislim da će to biti trajni transfer. Niku cijene u svijetu, reprezentativac je svoje zemlje, zabijao je golove za Hrvatsku u posljednjim utakmicama, igra na svjetskoj pozornici. Ljudi znaju koliko je dobar igrač. Doista može igrati u najboljim momčadima, bilo gdje, izjavio je Redknapp "otočkim" medijima.

Niko je sinoć isključio mobitel, vjerojatno mu nije bilo ni do čega.

Kome bi uopće bilo? Njegov otac Zlatko mobitel nije isključio, za "papreni" komentar nije trebalo dugo čekati.
- Sve znam, Pienaar od prve minute, Bale na poziciji lijevoga beka. Dakle, sve je jasno: Niko odlazi iz Tottenhama.

Nije stalo samo na činjenicama.

- Ma Harry Redknapp nema pojma, slobodno to napišite. Što? Zar bih se trebao bojati Redknappa? On je samo "otočki" trener, nije ni čudo da nije nigdje radio osim u Engleskoj. Tottenham ima najbolju momčad u Premierligi, a njegov krajnji domet je plasman u Ligu prvaka. Levy mu to dopušta, jer njega interesira isključivo zarada. On je odličan biznismen i rekao je Redknappu da od njega očekuje samo plasman u Ligu prvaka. S ovim igračima Tottenham mora biti prvak.

dnevnik.ba