Cibalia u Zaprešiću osvojila bod

HNK Cibalia, nk inter
...pa čak i nadmašili sjajnu igru iz prošlog kola kada su slavili protiv Slaven Belupa na svom stadionu. Na žalost u drugom dijelu je jedna dekoncentracija koštala Cibaliju dva velika boda, ali i ovaj jedan definitivno budi nadu. Još više je budi igra Cibalije, jer prvo poluvrijeme je bio doista odlično, napali su Bartolovićevi igrači Inter vrlo visoko, osvajali loptu jako brzo i bili stalno opasni prema Čoviću. U drugom poluvremenu je došlo do pada, vjerojatno je i taj rano primljeni pogodak utjecao na njihovu igru..

Utakmica je krenula dosta oprezno s obje strane, prvih 10ak minuta bilo je klasično ispitivanje snaga, a onda je krenula Cibalia. Istina, prvu veliku priliku trebao je imati Inter, no zastavica pomoćnog suca zaustavila je Kolara koji bi sam jurnio prema Matkoviću u 12. minuti. Dojam je da je je sudac ipak pogriješio, no situacija je prilično komplicirana na osnovu snimke koja nije iz najboljeg kuta. U 13. minuti Petar Mišić izborio je slobodni udarac s lijeva na rubu kaznenog udarca, a Vitajić je pogodio igrača Intera u zidu. U 18. minuti fenomenalna prigoda za Cibaliju, Brekalo je ubacio s desne strane, Čuljak je ostao sam na 12-13 metara ali njegov udarac završava u bloku Žutih. Nakon toga 15ak minuta zaista sjajne igra Cibalije, visoki presing na obranu Intera donosio je stalnu opasnost za Čovića. U glavnoj ulozi u tom dijelu igre bio je Matija Mišić koji je u dva navrata odlično tukao, jednom u blok jednom je Čović uz nešto problema ukrotio loptu, dok je Matija jednom nakon odličnog prodora povratnom loptom pronašao Žderića koji je tukao preko gola. 38. minuta donijela je prvu prijetnju Intera no Kolarov udarac sa 16m je odlično blokiran, da bi u nastavku akcije Kolar ostao sam na drugoj vratnici ali se spetljao i nije uopće primirio loptu. Nakon toga brza kontra Cibalije i zaista sjajna akcija. Po desnoj strani loptu je povukao Baša, odigrao za Petra Mišića koji mu petom ostavlja loptu i tako izbacuje dva domaća braniča iz igre, Baša nesebično na drugoj strani poslužuje Brekala koji majstorski pogađa Čovićev bliži kut za vodstvo danas Crvenih! Brekalov pogodak je zaista plod sjajne akcije, no i njegova reakcija je sjajna, namjestio se kao da će tući u daljni kut i onda je prizemno pogodio u bliži!

Nakon toga je i Inter krenuo prema naprijed, najprije je u 42. minuti Čuljak loše reagirao na jedan ubačaj, Postonjski je došao do lopte ali je tukao jako loše.U 45. minuti "ludnica"! Najprije je bila nevjerojatna gužva pred vratima Cibalije a kada se Matković dočepao lopte bacio ju je u brzu kontru koju je povukao Petar Mišić, tukao je u blok a na loptu koja je išla prema Čoviću prvi je stigao Baša, dobro je opalio iz nezgodne situacije ali je Bosec izbio s linije u korner. Nakon njega nova sjajna prigoda za Cibaliu, na prvoj stativi najviši je Zgrablić koji je prenio na drugu vratnicu gdje je Vitajić zakasnio za djelić sekunde.

Otvaranje drugog dijela najgore moguće, Jakov Puljić je donio poravnanje Interu, nakon ubačaja u gužvi je najviši bio Filipović koji je pogodio vratnicu, a na odbijenoj lopti najbrži je bio Puljić i s 2-3 metra ju bez problema spremio u mrežu za 1:1. Drugo poluvrijeme bilo je puno siromašnije od prvog, sjajnu prigodu imao je Inter u 54. minuti kada je Puljić povukao jednu kontru, izbacio Postonjskog u matnu situaciju, bio je sam pred Matkovićem koji sjajno nogom brani njegov udarac. 62. minuta donijela je prvi pokušaj Cibalije u nastavku, MatijaMišić je tukao s 20ak metara, ali je to otišlo daleko od gola. U 69. se prema golu sjurio Mišić, a na samom rubu kaznenog udarca uklizao mu je protivnički branič, prvi je stigao do lopte ali je nije izbio nego je ostala između njih dvojice nakon čega je Mišić pao i tražio kazneni udarac.

Do kraja susreta Inter je imao dominaciju, Cibalia nije imala snage pritiskati visoko kao u prvom dijelu pa sve do 90. minute nije bilo ozbiljnije prijetnje za vrata domaćih, a onda je Brekalo imao jednu loptu na 15-16 metara, nije čak loše ni tukao ali je ipak bio neprecizan. Nekoliko trenutaka prije toga i Inter je imao posljednju priliku, Kolar je tukao iz voleja no nije to bilo opasno za Matkovića, bio je to loš udarac po sredini gola.

U konačnici, prvo poluvrijeme je najbolje što je Cibalia pokazala ovog proljeća, šteta da još nešto nije završilo u Čovićevoj mreži jer bi s puno više mira krenuli u nastavak utakmice.

Sportalo.hr