Cibalia i definitivno u kvalifikacijama

HNK Cibalia, NK Lokomotiva, nk lokomotiva zagreb, Ultras Vinkovci
... odnosno kvalifikacije za ostanak protiv Gorice ili Solina. Prvi je to bod ove sezone protiv Lokomotive, ali i prvi remi uopće u dvoboju s ovim klubom.

Lokomotiva je Cibaliji ove sezone najneugodniji protivnik, vjerojatno bi bila posljednji izbor za protivnika protiv kojeg bi se vadila. Prvo poluvrijeme su Nebeskoplavi bili zaista loši, podsjetili su na najlošija izdanja pod Pacultom, a sve je kulminiralo nevjerojatnim golom Doležala. Čuljak je nevjerojatno izgubio loptu na sredini terena, u pokušaju ispucavanja pogodio je Cekicija od kojeg se lopta odbila u polovinu Cibalije a nogometaš Lokomotive se sjurio, izašao sam pred Matkovića koji mu sjajno brani, al lopta se odbija na 25 metara do Doležala koji krasnom parabolom dovodi goste u vodstvo. To je dodatno odsjeklo noge domaćima pa su do kraja izgledali zaista loše. Na odmoru Bartolović radi dvije izmjene, i ponovno se Pervan pokazao kao prava odluka. Praktično je u prvom dodiru s loptom sa 30ak metara pogodio vratnicu, razigrao je čitavu momčad, a posebno Petra Mišića koji je i u prvom dijelu bio koliko toliko raspoložen. Fenomenalan potez Petra u 63′ kada je na rubu kaznenog prostora dvojici nogometaša Lokomotive proturio loptu kroz noge, nakon toga i dobro tukao, ali je gostujuća obrana blokirala. U 75′ Muženjak se zborio za jednu loptu na sredini terena, donio ju do opasne zone i prosljedio Petru Mišiću čiji ubačaj obrana gostiju loše čisti, serviraju loptu Baši koji sa 7-8 metara ljevicom matira Šempera i donosi novi bod Cibaliji i definitivno postaje prvo ime Cibalijinog proljeća!

Za definitivni ostanak u samoj završnici utakmice u Splitu pobrinuo se Josip Knežević koji je lijepim pogotkom poslao Split put vrlo vjerojatno 3. HNL. Cibaliji slijede dva dvoboja u koja sigurno ulazi kao favorit s obzirom na vrlo dobru formu u posljednje vrijeme, a tko će biti s druge strane terena saznati ćemo u nedjelju nakon međusobnog dvoboja Gorice i Solina u posljednjem drugoligaškom kolu aktualne sezone.

Foto: Marijana Vojnić

sportalo.hr