Chelsea u Manchesteru prestigao United

Chelsea je ukupno gledano bio bolja momčad, a od Uniteda je lošiji bio samo sudac Mike Dean i njegovi pomoćnici. Nakon početnog opipavanja snaga, u 20. minuti viđen je i prvi gol.

Malouda je dugo 'davio' loptu, no nitko ga nije uspio zaustaviti pa je poslao nisku loptu na prvu stativu. Tamo se našao Joe Cole koji ju je petom usmjerio pored Van der Sara i doveo plave u vodstvo. Bio je to najbolji potez u ne pretjerano lijepom dvoboju.

Do odmora nije viđeno puno, ali dogodile su se dvije situacije koje idu na dušu suca. Prvo je Zhirkov podmetnuo nogu parku u kaznenom prostoru, da bi pet minuta kasnije Neville tijelom srušio Anelku u svom šesnaestercu. Oba starta nisu natjerala Deana na reakciju.

U drugom poluvremenu United se probudio iz sna, no prvu priliku opet je imao Chelsea. Ipak, Ferreira je prvenstveno bek i u situaciji jedan na jedan nije pokazao rafiniranost u finišu. U 60. minuti United je povezao dvije prilike, no Park je zakasnio na dodavanja Giggsa, a Berbatov pogodio blizu vratnice, ali s krive strane.

Novo pomračenje Mikea Deana i njegovih suradnika dogodilo se u 79. minuti kada je Kalou zakasnio s predajom. Drogba je upao u debelo zaleđe, ali pomoćnik je vjerojatno gledao nešto drugo i sjajni Bjelokošćanin, koji je ušao s klupe, iz prve je pogodio bliži kut nizozemskog vratara.

Činilo se da je dvoboj odlučen, ali dvije minute kasnije Nanijev centaršut Cech je izbio samo u prsa Fergusonovov jokera Machede koji je smanjio rezultat. Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao, iako je Berbatov u 90. minuti imao lijepu priliku glavom.

Prvom pobjedom na Old Traffordu nakon pet godina Chelsea je pet kola prije kraja preuzeo vodstvo, sada ima bod više od svojih današnjih domaćina.

tportal.hr