Chelsea svladao Manchester United na Stamford Bridgeu!

Chelsea, Chelsea, Manchester United, Di Matteo, Chelsea, Roman Abramovič, Mourinho, Jose Mourinho
Chelsea i United odigrali su očekivano tvrdu utakmicu. Manchester je bolje ušao u susret. Imali su "crveni vragovi" konkretnije akcije i šanse. United je zagospodario terenom, a Wayne Rooney zabio je u 30. minuti nakon sjajnog udarca izvan 16 metara. Do tog gola Rooney je bio "u džepu" sjajnog Davida Luiza. No Wayneu je bilo dovoljno i to malo prostora.

Na poluvrijeme se otišlo s vodstvom Uniteda. No Chelsea je krenuo konkretnije i odlučnije u drugi dio. Imali su nekoliko sjajnih prilika, a onda je stigla i 54. minuta. Luiz se našao u protivničkom šesnaestercu i manirom najboljih svjetskih napadača iz voleja zabio za 1-1.

Luizu je to bio prvi gol za Chelsea. Odigrao je odličnu utakmicu, a posebno će ga pamtiti Nani i Rooney koji su dobili popriličnu količinu batina od njega. Trebao je Luiz i završiti pod tušem prije ostalih. Imao je već žuti karton, ali njegov nasrtaj na Rooneya sudac nije vidio ili nije želio vidjeti.

Frank Lampard je golom iz penala na Žirkovu donio Chelseaju slavlje

Chelsea je nakon gola zaigrao znatno bolje. Od 60. je u igru ušao i Didier Drogba kojeg se očekivalo od početka. Manchester je uglavnom prijetio preko Rooneya i Nanija. Ancelotti je uveo i Žirkova koji se pokazao kao pravi džoker. Iznudio je penal iz kojeg je Lampard zabio za konačnih 2-1. U sudačkoj nadoknadi Nemanja Vidić zaradio je drugi žuti karton i morao je pod tuš nekoliko minuta prije ostalih.

Uoči derbija Chelsea je imao čak 15 bodova zaostatka za vodećim Unitedom. Pobjedom je stigao na četvrto mjesto i malo zakomplicirao stanje u engleskoj ligi.
Premiership, 18.kolo (zaostala utakmica):

Chelsea - Manchester United 2-1 (Luiz, Lampard / Rooney)

Redoslijed: 1. Manchester United 60, 2. Arsenal 56 (-1), 3. Manchester City 50, 4. Chelsea 48 (-1), 5. Tottenham 47 (-1), 6. Liverpool 39...

izvor: 24sata.hr