Chelsea slavio u derbiju Londona: Arsenal sve dalje od Lige prvaka

Cesar Azpilicueta poslao je dijagonalnu loptu preko Arsenalove obrane, koju je na rubu šesnaesterca primirio Juan Mata, te ju nakon nekoliko koraka zakucao u mrežu. Recimo da je napadu Chelseaja prethodio prekršaj na Arsenalovom veznjaku Francisu Coquelinu od strane Ramiresa, no sudac Martin Atkinson ostao je nijem.

Deset minuta kasnije Ramires, nakon proigravanja Mate, ostaje sam ispred vratara Szczesnyja, koji ga ruši te Chelseaju daruje žuti karton. Frank Lampard šalje loptu u jednu, a poljskog vratara u drugu stranu za 2:0.

Arsenal je solidnu igru naplatio u 58. minuti kada je Walcotta sjajno kroz sredinu proigrao Santi Cazorla i izbacio ga jedan na jedan s Petrom Čechom, a ovaj lakoćom šalje loptu pored njega za 2:1.

Rezultat se do kraja više nije mijenjao, iako su obje momčadi imale nekoliko solidnih prilika. Za Arsenal je priliku imao Walcott, no Gary Cahill mu se ispriječio, dok je za domaćina Demba Ba pucao ravno u braniča Arsenala, nakon što je zaobišao vratara.

Chelsea je pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Manchester Unitedom na 10 bodova, ali uz utakmicu više. Arsenal je pak sada na velikih šest bodova udaljen od četvrtog mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka dogodine.

dnevnik.hr