ČETVRTFinalisti Makarana Liga prvaka 2017.g!

makarana
Parovi ČETVRTFinala:

Tolo trade vs Stari dom Ivkošić
Palma Pusa vs Mali plamen
Brela vs Blato na Cetini
Marineta club vs Želuša

Satnica će biti određena do sutra u 12.00h!

Današnjim susretima, niti malo manje dramatičnijim nego
jučer , dobili smo parove četvrtfinala. Nikad ne izvjesnija
Makarana , koja se igra po jedinstvenom sustavu u Hrvatskoj po
uzoru na Ligu prvaka, ponudila je osma podjednakih protivnika
koji su kroz bolju i hrabriju igru ili kroz sretnije šesterci, čak četiri susreta,
izborili nastup u četvrtini finala. Tim prolaskom su sebi osigurali
nastup na Makarani 2018.g, kao nositelji skupina, ukoliko se budu
prijavljivali , u što ne sumnjamo jer po reakcijama pri upitu o organizaciji
i uvjetima igre, daleko ispred ostalih turnira u Splitsko dalmatinskoj županiji
ali i šire.

Danas su pri susret dana otvorili Tolo trade i MNK Duće. Pravi primjer
pristupa obiju ekipa kad je u pitanju protivnik - poštovanje i respekt. Od
prve minute su obje ekipe krenule u maksimu, što je za rezultat imalo 0:0,
na kraju prvog dijela. Sve do 19.minute su se redale šanse, ali bez uspjeha,
da bi Juretić nakon male nepažnje u obrani Duća, prilikom auta za Tolo - ali dovoljno
1:0!. Tempo, dueli, šanse sa boje strane - podjednako dobre, ali u 25.minuti Šuljić koristi
također samo sekundu nepažnje i 2:0. Jerončić je brzo vratio na 2:1, ali do kraja se nije rezultat mijenjao. Od kvalifikacijski šesteraca sa Oravačom (nakon gubitka 0:2) do odlične utakmice sa Tolo tredom - velika pohvala za ekipu iz MNK Duće.

Gripa, temperatura, ozljede - sve je to dio nogometa ali i susreta Brela i Botanović sladoleda. Izostanak skoro 7 igrača , vidno se osjetilo na kvaliteti susreta između ove dvije ekipe. Na kraju se ipak strpljene i upornost Brela isplatila. Klarić dva puta , Staničić i Bekavac za oku ugodnih 4:0 te prolaz u četvrtinu finala!

Treći susret dana je privukao oko 300-tinjak gledatelja koji su mogli uživati u utakmici punoj muške , tvrde duel igre. Marineta club i svadbeni salon Bagušić/CB Tropicana su otpočeli za 2:0! Brza, jednostavna dva pogotka Andrijašević plus Dudu i Bagušići, po starom dobrom običaju tako kreću u utakmicu 0:2 - kao dizel! Do kraja poluvremena su mreže mirovale, ali zato su oba vratara imala pune ruke posla. Svaki udarac, dribling , obrana je bila nagrađena sa pljeskom prisutnih u dvorani bez obzira o kome se radilo! Početak drugog dijela Marineta club je "zaspala" što je bilo dovoljno Serdarušiću da vrati Bagušiće u "život" - 2:1. Na terenu kao da je jedan ekipa, Bagušić/CB Tropicana su pritiskali a Marineta se branila. Davor Landeka, minuta 23, kroz šumu nogu, Bašković pokriven i na semaforu je 2:2. Drama o kraja. Izdržali su se svi naleti te otišlo u šesterce gdje je Filip Bašković obranio dva udarca i odveo Marinetu u četvrtfinalni ogled!

Ništa, manje dramatično, al ništa manje, je bio posljednji susret dana. Gripa, viroza, prehlada je desetkovala Bisto Palmu Pusak, ali i Agrohortus. Međutim , odgovorna i disciplinirana obrana Agrohortusa, poput Talijanskih momčadi u Ligi petice, stavljala je Pusak na velike muke. Sekunda nepažnje ili manjak zraka u plućima u 9.minuti je bilo dovoljno - 1:0, Krešo Tomić ! Međutim obrana je i dalje postojana , jača od trovremenskog tafta. Na odmor se otišlo tim rezultatom! Početak drugog dijela je bio preslik prvog, samo što su igrači Agrohortusa ubacili u brzinu više i čak 4 puta imali oči u oči sa vratarom Palme pusak. Da je bilo samo malo mirnoće ili više iskustva u realizaciji kod tih 100% šansi odličan Agrohotrus bi prošao dalje, ali ! Minuta je 28, sekunda 45 kada kod jednog auta igrač Palme Pusak vrača loptu vrataru, njemu prolazi ispod noge, završava u mreži i na semaforu je 1:1! Rijetko viđen pogodak na malonogometnim utakmicama ali dešava se. Tada Agrogortus juri u 5 brzini, kako bi iskoristio "smušenost" kod Palme Pusak, ali do kraja ostaje 1:1 - šesterci. Za svoju rijetko viđenu pogrešku vratar Palme Pusak se iskupljuje fantastičnom obranom kod odlučujućeg šesterca i otvara vrata četvrtine finala. Odličan Agrohortus zaslužuje svake pohvale od organizacije, navijača do pristupa svakoj utakmici bez obzira na rezultat i protivnika - Bravo momci !

Rezultati:

17:10h Tolo Trade 2 - 1 Duće
18:10h Brela 4 - 0 Botanović sladoledi
19:20h Marineta Club 2 - 2 5:4 SS Bagušić/ CB Tropicana
20:30h Bistro Palma Pusak 1 - 1 4:3 Agrohortus