FOTO/VIDEO  'Ce solo un capitano' (samo je jedan kapetan) : Francesco Totti

Francesco Totti, AC Roma
Ova nedjelja ostat će zauvijek zapisana u povijesti Rome, ali i u srcima svih istinskih nogometnih fanatika.

Svoju posljednju utakmicu u dresu Rome odigrao je veliki veliki Francesco Totti. Legenda, ikona, sinonim za taj rimski klub - kako god Tottija nazovete nećete pogriješiti.

Totti je prije nekoliko dana putem društvenih mreža poručio kako ove nedjelje igra svoju zadnju utakmicu u dresu Rome. Nije izričito naglasio i da završava svoju karijeru što je mnoge ostavilo u nevjerici, tim više jer se poklopilo sa sve većim špekulacijama kako će otići igrati u Miami, klub u kojem su glavni ljudi njegovi dobri prijatelji (Paolo Maldini je suvlasnik, a Alessandro Nesta trener).
Odlazak zadnje prave desetke

Nedugo poslije sučevog zvižduka, dok su njegovi suigrači slavili na centru terena važna tri boda, Totti je mahnuo navijačima i spustio se u svlačionicu.

Nakon nekoliko minuta se vratio, a centar Olimpica bio je prekriven velikim njegovim dresom. Potekle su suze koje nije mogao suspregnuti ni Totti ni itko na stadionu... Grande Capitano je uhvatio malo zraka i pročitao pismo u kojem se osvrnuo na svoje roditelje, suprugu i djecu, Rim i sve ono što je živio zadnje 24 godine, od svog debija u najdražem dresu.

"Ce solo un capitano (samo je jedan kapetan nap.a.)", odzvanjalo je Olimpicom, ne samo tad nego i ranije, u dosta navrata ove sezone, a zasigurno će i u budućnosti jer ovaj fantastični trequartista koji je cijeli život odlučio ostati u Romi igrač je za kakvog je upitno hoće li se više ikad roditi u Rimu, a u svijetu gramzljivog modernog nogometa i čovjek kojemu je odanost rodnom klubu i gradu bila važnija od ikakvih trofeja i milijuna kojima su ga mamili Real Madrid i Milan.