Čapljinska nogometna primadona želi se okušati pred krcatim tribinama

Veronika Terzić, Čapljina
Nerijetko je prati trener Ante Markota, koji pomaže savjetima i nadzire rad, isto onako kao nekada, kad je kao djevojčica počinjala karijeru. Susret s Veronikom započinjemo logičkim - je li to vježbanje, nadoknada preskočenih treninga.

„Imam dovoljno treninga u Metkoviću, ali ja radim dodatno kako bi bila spremnija. Ovdje u Čapljini, odlazim u teretanu, a nekada odradim i s trenerom Antom Markotom.

-Kako izgleda cura u teretani, s tegovima?

-Normalno, valjda kao i muškarci, sve su iste vježbe.

-Vježbate li kao i nogometaši, cijelo tijelo ili samo nožne mišiće?

-Ha, ha, ha, mislim da je potrebno cijelo tijelo, radim po programu, cijelo tijelo.

-Čuli smo da vam u zadnje vrijeme dobro idem isti ste dan kad i Mesi postigli tri pogotka?

-Ide dobro, igrali smo dva kola nastavka, u prvoj utakmici sam zabila tri gola, nije bilo loše, ali mislim da može još bolje.

-Kako vam je u Metkoviću?

-Ja sam se dolje odomaćila, već sam pet godina u Metkoviću, pa se osjećam kao kod kuće.

-Bake bi sad pitale, može li se šta zaraditi?

-Ha, ha, ha, može nešto sitno, ne dovoljno za život, ako želimo trenirati treba nam i neki posao.

-Kakvi su planovi?

-Ha, plan je otići negdje vani, okušati se, vidjeti koliko vrijediš među najjačima. Ženski nogomet je trenutačno najrazvijeniji u Njemačkoj, Francuskoj, Skandinavske zemlje... Vidjet ću.

-Škola?

-Trenutno studiram, na prvoj godini sam godini sportskog menadžmenta u Splitu. Studiram vanredno tako da sam ovdje doma, da mogu trenirati, odlazim tamo, u Split, na kolokvij i ispite. Riješila sam uspješno prvi semestar nadam se da će tako biti i s drugim.

-Skloni su vam i na izborima za ljepotice u sportu.

-Bilo je i toga, godi, ali ja bih željeza s loptom jednog dana istrčati na stadion s nekoliko desetaka tisuća gledatelja", zaključuje razgovor vrijedna Veronika.

Razgovor je pratio Veronikin trener Ante Markota, koji smatra da nekolicina djevojaka iz ugasle Čapljine koju je vodio zajedno s Jozom Benićem, može dospjeti i do najjačih liga.

-Ja radim trenutno s dvije cure Veronikom i Anom Bakalar. One su se posvetile tome, pored toga što dobro uče cilj im je otići vani i igrati. Interesiranja za njih već ima, sada je samo pitanje izabrati pravi trenutak i pravi klub. Ženski nogomet se razvija. Utakmicu Atletico Madrid - Barcelona nedavno je gledalo 70.000 ljudi!. To je sada rekord u Španjolskoj, bila je to utakmica prvog Atletico i drugog Barcelona. Žene igraju sve bolje i bolje, možda je samo sporija brzina izvedbe, jer muško je brže, ali potezi i ostalo, plus izgled, sve je zanimljivije i zanimljivije", naglašava Veronikinom voljom zadovoljni ovaj bivši nogometaš.

Podatku da je utakmicu Atletica i Barcelone gledalo 70.000 ljudi, možemo samo pridodati slične, pa je tako nedavno stadion Juventusa bio rasprodan 39.000 gledatelja, a nije igralo Ronaldo, nego ženske ekipe Juventusa i Fiorentine. Ženska ekipa Arsenala na Emirates, privuče i po 50.000 gledatelja! Ta masa je san koji stimulira Čapljinke da se okušaju u takvom grotlu.

D. Musa/VL