VIDEO  Čapljina izbacila Borac iz Kupa BiH

Naime, Čapljina koja igra Prvu ligu Federacije BiH iz Kup natjecanja izbacila je premierligaša Borca, nekadašnjeg prvaka države. U regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 1:1, da bi pri izvođenju jedanaesteraca bolji bili nogometaši Čapljine, a heroj utakmice je definitivno golman Čapljine Adnan Kaltak, koji obranio dva udarca sa bijele točke.

Cijelo prvo poluvrijeme ekipa Borca kontrolirala je sredinu terena, dok su domaći igrači pokušali iz kontri napada ugroziti gostujućeg golmana Avdukića. Valja napomenuti da su domaći igrači preko Bećirevića imali odlučnu šansu odmah u 10. minuti utakmice, no gostujući igrač je loptu izbio sa linije.

U 64. minuti Vedran Kantar dovodi goste u vodstvo rezultatom 1:0. Dvije minute poslje toga u šesnaestercu gostiju srušen je kapiten domaćih Damir Obad, no sudac Paradžik, na nezadovoljstvo domaćih igrača i navijača, ne pokazuje na bijelu točku te žutim kartonom sankcionira Obada za simuliranje.

U 73. minuti korner za domaću ekipu izvodi Domagoj Zubac, a loptu u mrežu posprema uspješno Armin Džananović te poravnava rezultat na 1:1, što je i bio konačan rezultat regularnog dijela utakmice.

Za goste prvi jedanaesterac izvodi Branislav Krunić, no golman Čapljine Adnan Kaltak pogađa stranu i hvata loptu. Za domaću ekipu puca Ivan Drežnjak koji je siguran i dovodi Čapljinu u vodstvo od 1:0. Srđan Grahovac bio je drugi izvođač za ekipu Borca, no izvrstan golman Čapljine opet brani.

Matej Rozić pogotkom dovodi Čapljinu u vodstvo od 2:0, a treću sreću za goste imao je Boris Raspudić koji je bio uspješan te smanjio rezultat na 2:1. Da bi rasplet bio zanimljiviji izvođač za Čapljinu Edin Kozica promašuje gol.  Priliku za goste ispustio je Mladen Žižović koji je pogodio stativu, a pobjedu ekipi Čapljine i prolaz u sljedeće kolo osigurao je Muamer Villa.

''Pobjeda protiv Borca je slatka, zadovoljni smo, ali ujedno smo i u malom šoku jer još ne možemo vjerovati da smo izbacili premierligaša iz kupa. Na treninzima smo dosta vježbali penale i udarce na golove jer nismo baš tako naivna ekipa da sve prepustimo slučaju, tako da nam je to odlično došlo u današnjoj utakmici, i pokazalo se presudnim.

Plasirali smo se u osminu finala Kupa, i kakav god protivnik da nas sad zapadne važno bi nam bilo da igramo kući zbog promocije nogometa i našeg kluba, jer iskreno, ambicije nisu velike kad je u pitanju Kup.'' - kazao je po završetku utakmice za ČA::portal trener Čapljine Tomo Raguž.

Trener Borca Mile Jovičić nije krio razočaranje po završetku utakmice, ističući kako je Čapljina danas odigrala jako kvalitetnu utakmicu.

''Mislim da smo tijekom cijele utakmice bili bolji protivnik, nosili smo igru, stvorili smo neke prilike koje smo nažalost promašili.  Čapljina se odlično branila i opasno prijetila iz kontri, a iskreno, očekivali smo tvrd otpor na Bjelavama jer prema gledanjima utakmica i prema svim utakmicama čuli  smo da Čapljina igra dobro u prvenstvu i da igra čvrsto na svojoj polovici sa izvođenjem kontranapada i mi smo to i očekivali, ali eto, očito nam je danas bilo teško napraviti priliku za zgoditak i odgovoriti na takav stil igre.'' - rekao je Jovičić.

Valja napomenuti kako su u poluvremenu utakmice stigli i Lešinari, navijači banjalučkog Borca, koji su glasno bodrili svoj klub. Za svaku je pohvalu činjenica kako na današnjoj utakmici nije bilo nikakvog nereda, te kako je navijanje i domaćih i gostujućih navijača bilo korektno.

ČAportal