Čačić: Iz ovog ćemo izaći još jači

ante čačić

"Želim poručiti da hrvatsku reprezentaciju i ovu igrače ne mogu zaustaviti. Neće srušiti snove igračima, iz ovog ćemo izaći još jači. Hrvatska vrsta je simbol patriotizma. Nadam se da će oni koji su osramotili cijelu naciju, biti prepoznati i da će biti dovedeni tamo gdje im je mjesto," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Čačić se potom okrenuo analizi utakmice protiv Češke, ali i pogledu prema posljednjem suparniku u skupini, Španjolcima. Sa četiri boda u prve dvije utakmice Hrvatska je praktički osigurala plasman u osminu finala, no upitno je s koje će pozicije krenuti u drugi krug. Može biti prva, ali i treća.

Na današnjem treningu nije bilo čak šestorice prvotimaca. Trening u Parc de Loisirsu propustili su Luka Modrić, Mario Mandžukić, Domagoj Vida, Ivan Perišić, Vedran Ćorluka i Marcelo Brozović.

"Kod većine igrača se radi o kontuzijama i radili su u fitnesu. Mandžukić i Modrić otišli su iz predostrožnosti na magnetsku rezonancu. Nije se radilo o težim ozljedama, a vidjet ćemo kakav će biti oporavak."

Hrvatska je protiv Češke odigrala sjajnih 75 minuta. Imala je vodstvo 2-0 i igru, no u završnici je pala što su Česi iskoristili postigavši dva gola.

"Postoji žal i mala frustracija kada na ovakav način odigrate utakmicu i ne ostvarite pobjedu. Česi su ubacili dva centaršuta i zabili dva gola. Moramo biti ponosni na momčad koja je odlično radila 70-tak minuta. Mislim da smo odigrali još bolje nego protiv Turske. Vjerujem da ćemo se iz utakmicu u utakmicu dizati bez obzira na početnu postavu," kazao je Čačić.

Hrvatska je u sličnoj situaciji bila i na San Siru. I tamo je pala u igru nakon nereda navijača.

"Teško se od toga obraniti, to je šok. Teško je vjerovati da hrvatski navijač želi takvo što svojoj reprezentaciji. Očito je da smo taoci takvog ponašanja. Šaljemo jednu ružnu sliku u svijet, a zaista nismo takvi," dodao je.

Izbornik je naglasio kako je glavni cilj proći skupinu, ali i dodao kako protiv svakog suparnika Hrvatska motra igrati bez respekta.

"Ako to uspijemo i protiv Španjolske bit ću zadovoljan, bez obzira na rezultat" dodao je Čačić no nije želio otkriti hoće li biti promjena u sastavu.

"Vidjet ćemo kako će dečki reagirati na treninzima. Reprezentacija ima kadar koji može odgovoriti svakoj utakmici. Vidjet ćemo što ćemo napraviti. Neće biti lagana utakmica jer se odlučuje o prvom mjestu u skupini."

Posljednjih dana niz uglednih stručnjaka je pohvalio igru 'vaternih' uz tvrdnje kako je hrvatska vrsta do sada najviše pokazala na turniru.

"Kapetan Srna se danas obratio igračima kazavši kako je 15 godina u reprezentaciji i da reprezentacija nikada nije igrala tako dobro. Poručio je dečkima da nikada nismo bili tako jaki. Kad vidimo kako smo odigrali, prve dvije utakmice mogu se složiti," kazao je dodavši. "Mi još uvijek nismo na svojem maksimumu."

Čačić je posebno pohvalio igru Perišića i Rakitića.

„Perišić je igrao dobro protiv Turske, a protiv Češke je bio još bolji, dok je ovo je bila najbolja utakmica Rakitića u hrvatskoj reprezentaciji. Najvažnije je da momčad pokazuje posebnu strast prema radu. "

Prokomentirao je što se dogodilo s našom igrom kada je iz igre izašao Luka Modrić.

"Modrić je igrač oko kojeg se slaže momčad. Kovačić ove sezone nije imao veliku minutažu i to se vidjelo. Bio je nemiran, ali nemoguće je protivniku ne dopustiti nijednu šansu," kazao je dodavši kako sebi zamjera što nije izvadio Mandžukića i odmorio ga.

Hina