Bušićev memorijal: Split u finalu, Rebić dva gola i dvije asistencije

memorijal, ante bruno bušić, RNK Split
Momčad Ivana Katalinića koji je susret gledao s tribina nastupila je u pričuvnom sastavu, sastavljena od igrača koji u Domžalama nisu bili u početnoj postavi. Za Split su zaigrala i dvojica igrača koji su stigli na probu, Marin Matoš i Stefan Barić, piše dalmacijanews.

U sutrašnjem finalu (19 sati) igrat će protiv Imotskoga koji je u petak bio bolji od Širokoga Brijega 2:0. Susret za treće mjesto Vinjani - Široki Brijeg na rasporedu je od 16.30 sati.

Zvijezda prvoga dijela utakmicu bio je mladi Ante Rebić, Splitov 17-godišnjak koji je ponikao u redovima Vinjana. Mladi Rebić koji je igrao pola sata u Domžalama, u Vinjanima Donjim namjestio je dva i postigao dva pogotka.

Inače, svih pet pogodaka bili su jako atraktivni. Kod prvoga je Rebić nabacio, a Obilinović zatresao mrežu. Već u 20. minuti bilo je 2:0 kada je Rebić prošao po lijevom krilu i nabacio, a glavom od grede Ćapin pogodio lijevi kut vratara Lažete.

Najljepši pogodak postigao je Rebić nakon serije driblinga odličnim lobom iz mrtvoga kuta. Ipak, epitet za najljepši pogodak susreta zaslužuje Stipe Slišković koji je s 30 metara iz slobodnoga udarca iznenadio vratara Zagorca pogodivši gredu, a lopta se odbila u mrežu. Do kraja prvoga dijela smo vidjeli još jedan pogodak iz Rebićeva repertoara, prsima je primio loptu i zakucao je u mrežu.

Na samom početku nastavka Marko Jordan postigao je pogodak zaobišavši vratara Joška Radeljića. Nakon toga smo vidjeli dvije izvrsne intervencije Splitova trećega vratara Tomislava Duke koji nije ništa mogao u 75.minuti nakon još jednoga izvrsnoga slobodnoga udarca koji je izveo Josip Čuljak pogodivši rašlje.

VINJANI DONJI - Igralište Dovica. Gledatelja 500. Druga polufinalna utakmica 19. memorijala Ante Bruno Bušić: Vinjani - Split 2:5 (1:4).

Sudac: Stipe Divić (Glavina Donja). Strijelci: 0:1 Obilinović (17.), 0:2 Ćapin (20.), 0:3 Rebić (27.), 1:3 S. Slišković (39.), 1:4 Rebić (41.), 1:5 Jordan (46.), 2:5 Čuljak (75.)

VINJANI: Lažeta, Galić, Nenadić (od 34. Bušić Šontić), Budimir (od 46. J. Kutleša), I. Slišković, M. Slišković, Puljiz (od 46. Tolić), Grizelj, S. Slišković, Juroš (od 75. F.Kutleša), Čuljak. Trener: Mladen Škeva.

SPLIT: Zagorac, Klarić, Milović (od 46. Franić), Galović, Povrženić, Barišić, Matoš (od 46. Barić), Obilinović (od 46. Jordan), Tešija, Rebić (od 46. Rašić), Ćapin. Trener: Ivan Katalinić.