Burek, jogurt i radost nogometa u Hercegovini

burek, jogurt, Ljubuški

Iako srijeda nije uobičajeni termin za utakmice treće lige pošto većina se većina igrača sportom bavi amaterski te izvan toga i rade, u Drugoj ligi Federacije BiH – Jug u srijedu je odigrana utakmica između Ljubuškog i Sloge, piše 24sata.hr.

Nije bilo nikakvih incidenata ni pretjeranih provjera pa je tako nepoznati navijač sa južne tribine stadiona u Ljubuškom gledao utakmicu lokalnog kluba uživajući u bureku i jogurtu. A mogao je uživati i u pravoj golijadi jer je na kraju Ljubuški pobijedio Slogu 5-2 (Bošnjak, Buhač K. x2, Buhač I., Vištica / Agić x2).

Kod nas je situacija malo drugačija. Primjerice, u trećem rangu hrvatskog nogometa sudac podijeli sedam žutih uz tri crvena kartona, zatim se u priču uključe i gledatelji, a na utakmicama nastane pravi kaos pa od nedjeljnog okupljanja uz pivo i nogomet dođe do susreta visokog rizika ili pak kad je također u istoj ligi na utakmici prisutno isto toliko interventnih policajaca i redara koliko i gostujućih navijača.

To ne znači da kod nas nema pozitivnih primjera, no, ipak nekako uvijek više iskoče oni negativni. A sve bi trebalo biti tako jednostavno i opuštajuće kao burek, jogurt i nogomet…