Budite ponosni! Ovim se ne može pohvaliti nitko na svijetu osim Modrića

Luka Modrić

Bit će to za kraljeve 16. finale u ovom elitnom natjecanju, a treće uzastopno. U 15 dosadašnjih finala Real je gubio samo triput, od Benfice 1962. (5:3), Intera 1964. (3:1) te Liverpoola 1981. (1:0).

Posljednji klub kojem je to uspjelo bio je Juventus 1996., 1997. i 1998. godine, no stara dama slavila je u samoj jednom od tih finala. Baš je Bayern momčad koja je posljednja nanizala tri uzastopna naslova u Ligi/Kupu prvaka, bilo je to od 1974. do 1976.

Bit će ovo i treće uzastopno finale za hrvatske veznjake Luku Modrića i Matea Kovačića. Posebno je impresivna statistika Modrića u utakmicama nokaut faze. Naime, Luka je bio uspješan u posljednje 22 nokaut runde, a izgubio je samo jednu od posljednjih 26. Podatak je to kojim se danas ne može pohvaliti nijedan aktivni igrač na svijetu.

Naime, pamti Luka s Realom ispadanje od Borussije Dortmund u polufinalu 2013., dok je polufinale s Juventusom 2015. propustio zbog ozljede.

- Teška utakmica za nas, protiv Bayerna koji se nikad ne predaje, koji ima kvalitetnu momčad, no uspjeli smo istrpjeti sve njihove napade - rekao je Modrić koji se osvrnuo i na suđenje.

- Uvijek ima kontroverzi, nisam vidio situaciju i ne mogu to komentirati. Uvijek žele umanjiti naše uspjehe, navikli smo na to.

U finalu u Kijevu 26. svibnja Real će na pobjednika dvoboja između Liverpoola i Rome. Redsi na Olimpico stižu s prednošću 5:2.

- U nogometu nikad ne znate, vidjeli smo što je Roma napravila Barceloni...

vecernji list