Brotnjo nakon penala ostalo bez finala županijskog kupa

HNK Brotnjo Čitluk, FK Turbina
... novog člana Prve lige FBiH. Plasman u finale Kupa Turbina je izborila tek nakon ruleta jedanaesteraca, nakon što je devedeset minuta utakmice završilo neodlučeno 2:2. Pogotkom Amera Ovnovića iz 24. minute Jablaničani su na Barama došli do prednosti. 

Pogodak Ovnovića bio je jedini u prvom poluvremenu pa su gosti na odmor otišli s minimalnom prednošću, a rezultat se u nastavku nije mijenjao sve do 65. minute.

U spomenutoj minuti Brotnjo je izborilo jedanaesterac koji je u pogodak pretvorio Mijo Džajić, no sedam minuta kasnije Turbina je ponovno došla do prednosti. Muamer Vila postigao je pogodak za 1:2 s bijele točke, ali Brotnjo je ponovno zahvaljujući borbenoj igri uspjelo doći do izjednačenja. Pet minuta prije kraja utakmice veliku grešku vratara Turbine Čilića kaznio je Josip Galić i poravnao na 2:2.

Jedanaesterci su donijeli veliku neizvjesnost, no i radost za igrače Turbine, premda su Jablaničani prvi bili neprecizni s bijele točke. Promašaj Jablaničana u drugoj seriji bio je ujedno i jedini, dok su s druge strane neprecizni bili Galić i Sušić. Galić je s bijele točke pogodio vratnicu, a vrškom prstiju vratar Turbine skrenuo je i Sušićev pokušaj u vratnicu, te je Turbina na kraju slavila plasman u finale Kupa HNŽ ukupnim rezultatom 6:5.

Za HNK Brotnjo – Čitluk u polufinalnoj utakmici Kupa HNŽ nastupili su: Burić, Pavlović, Lukić, Milićević, Gagro, Galić, Džajić, Vučić (od 77. Pehar), Čilić, Ilić, Sušić.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba