Brazilski mediji: Nishimura je pogriješio!

Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Brazil, Hrvatska zemlja, penal, Brazil, Meksiko, SP Brazil, Brazil 2014, SP Brazil, parovi, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Brazil, čile, Brazil, kolumbija, SP Brazil
Najveći brazilski mediji su prenijeli pisanje uglednih svjetskih medija, ali i hrvatskih, koji su pogrešku japanskog suca - koji je u drugom poluvremenu dosudio kazneni udarac za Brazil - ocijenili nepravdom i sramotom.

Za razliku od izbornika Scolarija koji tvrdi da je penal čist, brazilski mediji nisu bili blagi prema japanskom sucu. Tako "Globo" ističe da je sudac Nishimura "pogriješio dosudivši penal na Fredu" u drugom poluvremenu zahvaljujući kojem je Brazil stekao prednost od 2-1. Taj list također prenosi analizu dvojice komentatora koji zaključuju da je penal obilježio cijelu utakmicu: "Nije bilo akcije koja bi opravdala takvu kaznu", piše komentator Arnaldo Cezar Coelho.

"Globo" osim osude suca, veliča igru najveće brazilske zvijezde Neymara.

"Jornal do sports" piše da je "kontrovezni sudac Nishimura dosudio kontroveznu kaznu, dodajući da je ovo bio kontroverzan početak svjetskog prvenstva".

izvor: Hina