FOTO/VIDEO  Brazil razbio Panamu

Brazil, Svjetsko prvenstvo u Brazilu
Strijelci za 'Selecao' bili su Neymar (27), Dani Alves (40), Hulk (46) i Willian (74).

Premda nije briljirao, Brazil je rutinski stigao do pobjede protiv 35. reprezentacije svijeta. Panama je do posljednjeg kola CONCACAF kvalifikacija za SP bila ispred Meksika, no nakon poraza od SAD prepustila je četvrtu poziciju Meksikancima koji su potom kroz 'baraž' izborili World Cup. Upravo je zbog toga Panama brazilskom izborniku Luizu Felipeu Scolariju trebala poslužiti kao proba za skorašnji ogled protiv Meksika koji će uslijediti u skupini A SP-a.

Brazil je poveo u 27. minuti sjajnim pogotkom Neymara iz slobodnog udaraca. Zvijezda Barcelone je s dvadesetak metara prebacila živi zid i pogodila gornji lijevi kut pokraj nemoćnog vratara Paname. Na 2-0 je povisio njegov klupski suigrač Dani Alves u 40. minuti udarcem s desne strane s ruba kaznenog prostora. Neymar je u jednoj od glavnih uloga bio i u prvoj minuti nastavka kada je petom proigrao Hulka, a ovaj sjajnim udarcem zatresao panamsku mrežu. U 74. minuti vidjeli smo i četvrti gol Brazilaca, a strijelac je bio Willian nakon lijepe akcije koju je započeo Neymar, apsolutno prvo ime utakmice.

Scolari je protiv Paname isprobao 17 igrača, a Thiago Silva i Paulinho nisu niti doputovali u Goias.

Prije otvaranja SP-a i utakmice protiv Hrvatske, peterostruki svjetski prvaci će 6. lipnja u Sao Paulu igrati posljednju pripremnu utakmicu i to protiv Srbije.

izvor: Hina