Brazil-Meksiko bez pogodaka, Vatreni trebaju dvije pobjede za prolaz

Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Brazil, Hrvatska zemlja, penal, Brazil, Meksiko, SP Brazil, Brazil 2014, SP Brazil, parovi, Svjetsko prvenstvo u Brazilu, Brazil, čile, Brazil, kolumbija, SP Brazil
Nažalost po Hrvatsku, domaćin prvenstva Brazil nije uspio pobijediti Meksiko, koji je u Fortalezi izvukao zasluženih 0-0 s Brazilom. Junak dvoboja bio je meksički vratar Guillermo Ochoa koji je obranio četiri velike prilike Brazilcima, no niti Meksikanci u ovom dvoboju nisu bili bezopasni i čak su uputili više udaraca na vrata Brazilaca. Utakmica je odigrana u frenetičnom ritmu, Brazil ovaj puta nije imao nijednog vrlo raspoloženog igrača, a mekskiko je pokazao upravo nevjerojatnu upornost i količinu trke.

Dvoboj je počeo s grubim nasrtajima igrača obje momčadi i vrlo, vrlo nervozno u nevjerojatnom ozračju prepunog stadiona u Fortalezi, a prva se prilika ukazala tek 24. minuti kada je opasno s 20 metara zaprijetio Meksikanac Herrera. U 26. minuti meksički vratar Ochoa je čudesno obranio udarac glavom Neymara, u 38. minuti skinuo je i udarac glavom Freda, da bi u 44. minuti Ochoa ponovno sjajno blokirao Paulinha koji nije uspio zabiti s pet metara. Meksikanci su se u prvom dijelu predstavili kao u najmanju ruku ravnopravan suparnik Brazilu, a mogli su i povesti u 41. minuti, no udarac Vazqueza s 20-tak metara prohujao je tik pored lijeve vratnice.

Iako se u drugom dijelu očekivao bolji Brazil, u prvih dvadeset minuta terenom je gospodario Meksiko. U 55. minuti Vazquez tuče malo iznad vrata, centimetri su dijelili Meksiko od vodstva i u 57. minuti. U 68. minuti velika prilika za Neymara, ali je apsolutni junak dvoboja Ochoa opet dobro postavljen. Za ono što je Ochoa obranio Thiagu Silvi u 86. minuti Meksikanci bi mu mogli dići i spomenik. kapetan Brazila je s četiri metra pucao glavom, a Ochoa refleksno obranio i opet sačuvao svoju mrežu netaknutom. Dvije minute kasnije očiti prekršaj Aguilara nad Marcelom, puno, puno očitiji od onog Lovrena nad Fredom, no turski sudac se nije usudio svirati penal za domaćine. U zavrpnici je i Meksiko mogao do pobjede, ali je Cesar obranio šut Hernandezu.

U drugom dvoboju iz ove skupine Hrvatska će u srijedu u ponoć u Manausu odmjeriti snage protiv Kameruna.Posljednje, treće kolo na rasporedu je 23. lipnja, a sastaju se Hrvatska - Meksiko (Recife), te Brazil - Kamerun (Brasilia)


BRAZIL - MEKSIKO 0:0

BRAZIL: J. Cesar 7; D. Alves 5,5, T. Silva 6,5, D. Luiz 6, Marcelo 6,5; Paulinho 6, L. Gustavo 6; Ramires 5,5 (46' Bernard 6), Neymar 7, Oscar 6,5 (84' Willian -); Fred 5 (68' Jo -).

MEKSIKO: Ochoa 8; Aguilar 6,5, F. Rodríguez 6,5, R. Márquez 7, Moreno 6,5, Layun 6,5; Herrera 6,5 (76' Fabián -), Vásquez 7, Guardado 7; Dos Santos 6 (84' Jimenez -); Peralta 5,5 (‘74. Chicharito -)

LJESTVICA:

1. Brazil 2 1 1 0 3-1 4

2. Meksiko 2 1 1 0 1-0 4

3. Kamerun 1 0 0 1 0-1 0

4. HRVATSKA 1 0 0 1 1-3 0

U srijedu:

HRVATSKA - Kamerun

3. kolo, 23. lipnja:

Kamerun - Brazil (Brasilia, 22:00)

HRVATSKA - Meksiko (Recife, 22:00)

Sportske novosti