Branko Karačić: Tko ne bi potpisao sedam bodova iz tri derbija

Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, KUP BIH, NK Široki Brijeg, prozivka, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, Branko Karačić, otkaz, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, Branko Karačić, NK Široki Brijeg, Branko Karačić
Mislio je na ljude u stručnom stožeru i klubu s kojima su igrači u trećem derbiju Širokog do sada usmjereni na pravi način.

Kao da su na Pecari znali da će Ivica Džidić biti presudan čimbenik na Koševu, pa su ga pozvali na druženje s novinarima uoči puta za Sarajevo. Igrala se 65. minuta susreta kada je upravo on, glavom nakon slobodnjaka Jure Ivankovića, zabio jedini gol na susretu, Širokom donijevši četvrtu prvenstvenu pobjedu za redom i vrh premierligaške tabele s tri boda ispred pratnje. Tako je Široki pozitivnim ishodom riješio treći derbi nakon što je savladao Željezničar i remizirao s Borcem. - Tko ne bi potpisao sedam bodova iz takva tri derbija?! Ali prvenstvo se dobiva na malim utakmica, tu se skupljaju bodovi. Nemojmo još nikoga otpisati, ni Željezničar koji sada ima nešto lakši raspored, pa ni jedan Zrinjski, rekao je Karačić nakon dijelom neprospavane noći i puta natrag iz Sarajeva u Široki.
Što se tiče same utakmice, takvo je nešto sigurno i očekivao.
- Vrlo tvrda utakmica u kojoj je Sarajevo krenulo vrlo agresivno, ali naši igrači pred time nisu popustili pa su u svaki duel ulazili bez bojazni. U prvom smo dijelu iskazali određenu slabost s formacijom koju smo promijenili, ali ipak smo imali dvije odlične prilike preko Zakarića i Roskama. U nastavku smo se vratili našoj formaciji i zaigrali bolje, mada je i Sarajevo imalo svoje prilike. Rekao bih da je to bila jedna otvorena utakmica u kojoj su oni bili pod većim pritiskom, a mi smo napravili ono što smo i obećali te se u naš Široki vratili s osmijehom na licu.
Karačić je, to smo već pisali, čovjek koji ne voli velika obećanja. Sada Široki na pratnju gleda s vrha tabele, no to ga tjera na još veći oprez u izjavama.
- Tek je prošla jedna četvrtina prvenstva, a sada nam slijedi jedan laganiji raspored, ali i utakmice u kojima preuzimamo ulogu favorita protiv momčadi s kojima je teško igrati, jer se uglavnom zatvore.
A kada se već spomenuo zatvorene varijante igre, palo mu je na pamet i to da je Široki nastavio igrati vrlo efektno u zadnjoj liniji. Sva tri primljena gola dogodila su se u prva tri kola, po jedan je došao od Željezničara, Slobode i Borca. Sloboda, GOŠK, Velež, Slavija i Sarajevo nisu zabili Širokom, a svi su odreda primili jedanaest komada.
- Moram spomenuti to da je obrana jedan od jačih dijelova momčadi, a velike zasluge za to idu mom suradniku Ivu Soldi, rekao je Karačić, kojeg smo opet morali upitati za Wagnera.
Naime, Brazilac je proteklog tjedna bio glavna tema svih razgovora u kojima se spominjao derbi. Dosta ih je sa Sarajevom riješio, no ovog puta da zaigra spriječila ga je ozljeda. Karačić je uoči utakmice rekao je da je spreman zaigrati, pa makar i poluvrijeme, no na kraju to nije bio slučaj.
- I to je dio ovog posla. Naravno da nam je cilj bio napraviti pomutnju oko njegovog stanja, rekao je za kraj.
Pomutnja je u svakom slučaju napravljena. Jer nakon blijedog izdanja u Europi, Široki nije klonuo duhom. Naprotiv.

Dnevni list