Branitelj nezaustavljivo “juri” prema Prvoj ligi

nk branitelj, HNK Brotnjo
Nakon pobjeda na gostovanju kod Tomislava 5:3 i Sloge Ljubuški 6:2, ekipa Branitelja je u 3. kolu na domaćem travnjaku porazila Brotnjo rezultatom 4:0.

Branitelj: Čugalj, Vazgeč, Gagro, Suton, Dragičević, Zovko ( od 60. Slišković), Bebanić, Eminović ( od 55. Ivić), Delić, Knezović, Jurić ( od 70. Ferenc).

 Brotnjo: Džida, Miličević, Pavlović, Pušić, Sušac, Mandić, Miletić, Ćavar ( od 46. Pehar), Lovrić ( od 78. Barbarić), Božić, Vladić ( od 46. V. Soldo).

Od prve minute utakmice Branitelj je imao terensku inicijativu, dok su se gosti uglavnom orijentirali na kontranapade. Terensku nadmoć domaći nogometaši su okrunili u 18. minuti. Pljesak oko 200 gledatelja na stadionu u Rodoču izmamio je Bebanić koji prizemnim udarcem sa vrha šesnaesterca pogađa donji lijevi kut gola Brotnja.

Domaći povećavaju prednost u 38. minuti. Odlično ubacivanje Vazgeča s desne strane koristi Bebanić i glavom postiže svoj sedmi pogodak u prvenstvu.

Trener gostiju Miloš na poluvremenu je napravio dvije izmjene, ali nije uspio promijeniti stanje na terenu. Branitelj je i u nastavku bio bolja momčad i uspio postići još dva pogodka.

U 60. minuti Gagro je ubacio s lijeve strane za Knezovića, koji pogađa vratnicu a u nastavku akcije mrežu Brotnja trese Zovko. Ferenc je u 88. minuti postavio konačni rezultat Branitelj – Brotnjo 4:0. Slišković je pogodio vratnicu, a mladom napadaču nije bilo teško sa 2-3 metra ugurati loptu u mrežu.

U slijedećem kolu Branitelj gostuje kod Blata.

pogled.ba