Borovac opet trener Čapljine

HNK Čapljina, HNK Čapljina, HNK Čapljina, Damir Borovac, Prva liga Federacije, odgoda
...a kako smo već nagovijestili u Dnevnom listu od ponedjeljka, momčad će preuzeti novi trener Damir Borovac.

Potvrdio nam je to direktor Čapljine Damir Obad.

- Borovac je naš novi - stari trener iako smo zadovoljni s onim što je dosad radio Beća s kojim smo se korektno rastali i želimo mu sve najbolje u daljnjoj trenerskoj karijeri. Krivica je ipak više na igračima koji su očito popustili jer smo primili 7 golova u 2 utakmice, rekao je Obad.

Čapljinci su jučer popodne na svom terenu imali provjeru u prijateljskoj utakmici s Neretvom iz Metkovića, a ovaj meč je gledao novi trener Borovac koji će danas uraditi i prvi trening s ekipom.

Damir Borovac dobro poznaje sastav Čapljine jer je pratio utakmice ove sezone, a njegov posljednji angažman u klubu je bio još prošle, 2016./2017. natjecateljske godine, kad je otišao s klupe poslije 10 kola uz 10 osvojenih bodova i to poslije prepirke na poluvremenu utakmice s Orašjem (1:1) u listopadu 2016. poslije čega su poremećeni odnosi na relaciji igrači - trener. Zanimljivo je da će nepunih godinu dana kasnije novi debi na klupi ekipe imati upravo protiv Orašja, također u Bjelavama sljedeće nedjelje (16.30 sati).

Za Borovca je ovo četvrti put da dolazi na mjesto šefa struke Čapljine, a posljednji put je na klupu stigao u travnju 2015. godine. Momčad je vodio do ostanka u ligi, potom u sljedećoj sezoni (2015./2016.) do diobe 3. i 5. mjesta što je bio iznenađujući uspjeh.

Čapljina je ove sezone krenula u prvenstvo s jednom pobjedom (Jedinstvo 1:0), remijem (Bratstvo 3:3), te dva poraza (Olimpik 1:0, TOŠK 4:1). Er.B.