Bogičević tuži Željezničar, spreman ići do Lausanne

FK Željezničar, Jadranko Bogičević
Potvrdio je to najavom tužbe protiv bivšeg kluba i Jadranko Bogičević. Otkaz na Grbavici mu je nejasan, ali je za razliku od većine koja pogne glavu i nastavi dalje odlučio progovoriti javno.

Stoper Jadranko Bogičević odlučio je tužiti Željezničar najprije na razini NS Sarajevske županije, bude li potrebe podići će slučaj do NS BiH, a ne bude li ni tamo sluha, posljednju će nadu potražiti na adresi Međunarodnog sportskog suda u Lausanni.

"Ovo nije moja konferencija za novinare, već konferencija Udruženja profesionalnih nogometaša", obratio se novinarima i nastavio: "Možda je ovo neki drastičan slučaj gdje sam se ja pojavio da objasnim neke stvari koje su bile uskraćene javnosti, jer i vi novinari vrlo dobro znate kakav tretman imaju igrači u klubovima, da se ne možemo obraćati bez odobrenja PR-a. Sada, kada sam pismenim putem dobio otkaz, mogu se obratiti javnosti."

Zna zašto je dobio otkaz, ali ne vidi logiku u tome.

"Razlozi otkaza mi definitivno nisu jasni, a sud će presuditi o njima. Sa moralne strane, neke ljude u Željezničaru treba biti sramota. Nije tu bilo iživljavanja nada mnom, ali nogometaši u BiH ne trebaju biti u strahu jer imamo Sindikat. Konkretno, kao razlozi otkaza navedeni su nedolasci na treninge subotom i nedjeljom, iako je u planu i programu treninga koji sam dobio predviđeno da treniram od ponedjeljka do petka, a da odmaram subotu i nedjelju. Drugi razlog je sramno reagiranje u Zenici. Moja reakcija uopće nije bila ovakva kakvu oni navode."

Pozvao je da se nešto učini po pitanju razlikovanja radnika i nogometaša koji zbog prijelaznih rokova ne mogu mijenjati posao kada to požele, a nije propustio priliku ni skrenuti javnosti pozornost na uskraćene plaće.

"U posljednja četiri mjeseca u Želji smo dobili dvije cijele plaće i dva puta po pola. To vam može potvrditi svaki igrač, ali vjerojatno ne smije", zaključio je Bogičević.

Dnevni list