Bloudek: Bilo bi suludo ponoviti igru s Pecare

Trener Marijan Bloudek zna da njegove momke na stadionu Richmond čeka teška zadaća.
Nakon što je odmah nakon prve utakmice s Ircima na Pecari (1:1) izjavio kako igračima nema na čemu zamjeriti, jučer je ipak donekle promijenio ploču. Slegli su mu se dojmovi, a u međuvremenu je pogledao i snimku sretno izborenog remija. - Imamo aktivan, ali i negativan rezultat, rekao je te dodao: Pokušali smo presingom doći do rezultata i kada pogledate snimku utakmice, zaista vidite da smo tako igrali, da je dosta naših igrača stalno bilo na njihovoj polovici. Međutim, došli smo u negativan rezultat, a ono što je po meni bitno u svemu za istaknuti jest to da su nas mogli dotući, a nisu. Nismo očekivali ovakav rasplet, ali na kraju smo izvukli rezultat s kojim nismo bez šansi u uzvratu.
Priznao je Bloudek da su ga Irci poprilično iznenadili...
- Nakon pregledane snimke postalo je očito da smo prvo poluvrijeme zapravo dobro odigrali, bili ravnopravni s njima, a da smo u drugom, doduše i zbog igrača manje podbacili. Kada smo vidjeli da su pokretljivi i tehnički sposobni, previše smo se odmakli od njih, stajali smo predaleko. Tu se zapravo najviše energije i gubilo... kada bi oni primili loptu, a mi sa zakašnjenjem ulazili u duele.

Bajano od početka?

Sve u svemu, čini se da je struka izvukla pouke, no pitanje je na koji će kadar Bloudek i njegovi pomoćnici računati u uzvratu i kako će ga na terenu rasporediti?
- Ne mogu još reći da znam startnu postavu, jer i dalje oprobavamo neke opcije. Diktirat će sastav i neke prinudne promjene, možda i zdravstveni bilten. Nekoliko se igrača žalilo na lakše probleme, među njima i Vedran Ješe, no nitko od njih nije upitan. Ali da će biti promjena, to je sigurno. I dalje ne možemo računati na Davora Landeku, Mladen Jurčević nema pravo nastupa (crveni karton u prvoj utakmici op. a.), a priključuje nam se Dalibor Šilić.
Da ne bude nikakvih dvojbi, Bloudek je još jednom istaknuo što sada misli o prvoj utakmici.

- Vidjeli smo da nam ono što smo probali igrati nije išlo, bilo bi suludo ponoviti sve i s istom igrom i s istim igračima.
Ušao je zatim trener Širokobriježana i u partije pojedinaca, a nas je posebno zanimao status Bajana, brazilskog povratnika na Pecaru, za kojeg je ovog ljeta rečeno da će zbog činjenice da će proći pripreme on biti jedno od pojačanja. Duel s Ircima nije ukazao na to da uživa Bloudekovo povjerenje - ušao je u igru tek u 67. minuti... i unio dosta živosti.

- On jest odradio pripreme, ali pripremne su utakmice prednost dale drugim igračima. Imao je on na kraju prošle sezone i tu ozljedu, zaradio ju je u Kupu protiv Veleža, a čini nam se da je nikada nije sanirao do kraja. Ipak, ova je prva utakmica pokazala nešto drugo, pa ćemo vidjeti je li to bilo samo tada...
Zaintrigirala nas je i njegova odluka u startnu postavu gurnuti mladog povratnika iz GOŠK-a, Damira Zlomislića, kojemu je to bio europski debi...
- On se po meni snašao, no cijela je momčad u kompletu podbacila. Kako je politika kluba da domaći igrači dobivaju priliku, jednostavno smo morali ući u rizik s njim. Kada mu dati priliku ako ne sada?
Za kraj, prije nego se krene na put, nešto je istaknuo.
- Bez obzira kako god igrali, morat ćemo imati i sreće. U prvoj smo je utakmici imali, jer oni su bili puno bolji, a mi smo opet izvukli remi. Nadam se da su u Širokom odigrali iznad svojih mogućnosti.
- Ukoliko u četvrtak rezultat po Široki bude pozitivan, pričat ćemo o Hannoveru, ali o tom - po tom, poručili smo mu.

Ispadanje protiv Iraca bilo bi neuspjeh

Bloudek je možda malo okolišao kada smo ga upitali za mogućnost da Široki ponovno, drugo ljeto zaredom, zapne na prvoj europskoj prepreci, no bio je iskren...
- Nogometna Europa je napredovala, to je svima jasno. St. Patrick's je sedam puta bio prvak Irske koja je igrala Europsko prvenstvo. To je jedno, međutim, Široki ima iskustva u Europi i bilo je za očekivat da ćemo proći ovu prepreku. Kada smo ih dobili u ždrijebu, svi smo pomislili da su oni protivnik po mjeri, međutim, na terenu se pokazalo da su opasniji od toga. Sad, je li to bio naš loš dan, ili njihova dobra predstava, to ne znam. Međutim, kada se u obzir uzme planiranje sezone i financija, sastavljanje momčadi i sve ostalo što ide uz to, bio bi to neuspjeh.

Još jedan remi St. Patrick'sa

Protivnik Širokog Brijega je u nizu. Već pet utakmica zaredom nogometaši St. Patrick'sa ne znaju za pobjedu. U nedjelju su gostovali kod posljednje momčadi irskog prvenstva, UCD-a, i odigrali samo 1:1. U 44. minuti su poveli pogotkom mladog Cristophera Forrestera, koji je na Pecari zatresao vratnicu, no domaćini su u 70. minuti ipak poravnali. U odnosu na utakmicu na Pecari trener Liam Buckley je vrlo malo mijenjao i to u obrani - izostavio je Conora Kennu, a šansu pružio Jakeu Carrollu.
- To su druge utakmice, prokomentirao je trener Širokobriježana Bloudek, dodavši: Da smo mi tu prvu utakmicu barem igrali kao one pripremne protiv Splita i Zadra. Ali nismo. Oni su možda računali na sigurne bodove u tom prvenstvenom susretu, ali rezultat samo pokazuje da ništa ne smijete uzeti zdravo za gotovo.

Dnevni list