Blaž Slišković: Žižović radi dobar posao s Radnikom

gošk zrinjski

... poraz i sad ga očekuje najveći ispit- dolazak aktualnog prvaka, za koji je sadašnji trener bijeljinskoga kluba nastupao kao nogometaš, zapravo, bio je jedan od najboljih nogometaša tog kluba, piše Večernji list BiH.

Radnik oslabljen

U dvoboju protiv mostarskoga kluba Radnik će nastupiti oslabljen bez Emira Hodžurde i Alema Merajića.

- Zrinjski je aktualni prvak BiH, dolazi s imperativom jer ga samo pobjeda drži na vrhu i u tomu vidimo našu priliku. Mi smo rasterećeni, igramo dobro u posljednje vrijeme, tako da želimo iskoristiti taj imperativ kako bismo ih iznenadili. Pokušat ćemo doći do naše igre i iskoristiti mogućnost opasnije zaprijetiti protivniku koji je, po našem mišljenju, najkvalitetniji u BiH - istaknuo je Domagoj Franić, nogometaš Radnika.

Plemići su na put za ovu utakmicu krenuli još u četvrtak. Mostarci se nadaju nastaviti seriju pozitivnih rezultata.

- Idemo s ambicijom pokušati što kvalitetnije odigrati u Bijeljini. Mislim kako u Krupi to nije bilo loše bez obzira na to što je protivnik igrao u "šarolikom" sastavu. Od prve do zadnje minute diktirali smo tempo igre i pokazali kako želimo sva tri boda. Jedino s takvim pristupom možemo ostvariti pobjedu u Bijeljini ako mislimo ostati do samog kraja u utrci sa Željezničarom - kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

- Ne treba zaboraviti kako je Radnik jedno vrijeme bio u krizi, ali je Uprava prepoznala rad trenera Mladena Žižovića i dala mu povjerenje nastaviti raditi. To se na kraju ispostavilo kao pravilna odluka i sada Radnik i na domaćem terenu i na gostovanjima igra kvalitetan nogomet. Sigurno će nam to u Bijeljini predstavljati problem. Mi ćemo, s druge strane, pokušati na sve moguće načine anulirati njihove najbolje pojedince. Moramo, prije svega, voditi računa o našoj igri, ali i o njihovoj kvaliteti te se pokušati osigurati kako nam ne bi mnogo puta došli u završnicu i zaprijetili. Vjerujem kako će biti otvorena utakmica i onaj koji bude agresivniji, ambiciozniji, može se nadati pobjedi.

Brža igra

U Bijeljini neće nastupiti već dulje vrijeme ozlijeđeni kapetan Pero Stojkić te Miloš Aćimović koji je obnovio ozljedu zadnje lože.

Slišković u Bijeljinu nije poveo ni napadača Harisa Handžića, pa to u prijevodu može značiti kako će ponovno u samom vrhu napada igrati brzonogi Toni Jović. Zrinjski nastavlja utrku za naslov prvaka sa Željezničarom.

- Jučer su mi izgledali dosta dobro iako, nakon prvih pola sata igre, nije djelovalo kako će doći do uvjerljive pobjede Željezničara. Nakon tog pritiska, koji su izdržali, vratili su se vrlo kvalitetno i onda zabili dva pogotka u završnici prvog poluvremena. Imam osjećaj kako se Sloboda previše otvorila u tim trenucima, dopustila 2-3 kontre koje je Željezničar znalački realizirao. Drugo poluvrijeme je Željezničar rutinski odradio i vidi se razlika u kvaliteti, i pojedinačna i kolektivna. Tako da je pobjeda Željezničara bila u kvalitetnom stilu - dodao je Slišković.