Blaž ​Slišković: U Vitezu očekujem težu utakmicu nego u Tuzli

Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski
Zrinjski će nove bodove tražiti na gostovanju kod posljednjeplasiranog Viteza.

U dresu domaćina u subotu nastupa čak sedam nogometaša koji su dio svoje karijere proveli u aktualnom prvaku Bosne i Hercegovine. Tipurić, Vranjić i Miketek ponikli su u Omladinskoj školi Zrinjskog, a u Vitezu igraju i bivši prvotimci Zrinjskog Mamić, Bibić i Tirić, te Đorđe Ćosić koji su posuđen klub iz Srednje Bosne.

"Svi igrači koji su igrali u Zrinjskom i dalje su pod našim nadzorom, mi ih pratimo i gledamo, jer jednog dana uz kvalitetne igre postoji mogućnost da ih vratimo u klub. Oni će sigurno biti dodatno motivirani, i s te strane očekujem naboj koji će biti u granicama fair-playa, ali može nama predstavljati određene probleme, jer su to momci koji imaju kvalitetu. Tako da to može biti mala opasnost, ali rijetko kada gledam kvalitetu suparnika, iako naravno da ukažem na to. Meni je najvažnije kako ćemo mi igrati, i ako mi odigramo kako se dogovorimo, i kako možemo onda je sve lakše", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Blaž Slišković i dodao:

"U Vitezu očekujem težu utakmicu nego u Tuzli. Možda to zvuči nekome neobjektivno s obzirom na bodovni saldo Viteza, ali sam siguran da će nogometaši Viteza dati svoj maksimum kako bi povećali svoj bodovni saldo i pokušali uz motivaciju koja im neće nedostajati pobijediti tu utakmicu. Ali s obzirom kako smo odigrali u Tuzli, posebno u razdoblju od 45 minute do drugog gola, ja mogu da budem optimističan kada je u pitanju utakmicu u Vitezu. Budemo li pokazali onakvu želju, htijenje i volju kao u Tuzli, uz kvalitetu koju imamo vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat, a to je pobjeda".

Vitez je u prvih pet kola zabilježio četiri minimalna poraza, te na domaćem travnjaku remizirao s Krupom. Domaćin ima gol razliku 1:5, što je pokazatelj kako se radi o momčadi koju je teško pobijediti.

"Sve to govori o jednoj čvrstoj stabilnoj i kompaktnoj ekipi, ali najvažniji su bodovi, a oni ih imaju svega jedan, i nastojat će pred domaćom publikom to poboljšati. Naravno, teško je očekivati da se vadite na Zrinjskom, ali motivacija će im biti važan čimbenik, ali s druge strane smatram da motiv nama neće manjkati. Mi ćemo pokušati nastaviti kvalitetnu igru koju prikazujemo u posljednjim utakmicama, i vratit se u Mostar pjevajući", istaknuo je Slišković.

Zrinjski je i ove sezone glavni pretendent za naslov prvaka, a Slišković je prokomentirao konkurenciju koja se nije proslavila na otvaranju prvenstva.

"Meni je neugodno iznenađenje Sarajevo. Poslije te prve utakmice gdje smo mi igrali s njima, vidjeli se da su u krizi koja se nastavila poslije eliminacije u Europi. Borac i Mladost su pozitivna iznenađenja. Željezničar uz ne toliko kvalitetnu igru osvaja bodove, što je veoma pohvalno, jer onda ako uhvati igru Željezničar može biti i naravno da će biti konkurent. Široki je promijenio dosta svoju igru, očigledno da trener kvalitetno radi svoj posao. Vidjet ćemo koliko će traga na ekipu ostaviti odlazak Krstanovića koji je bio jedan od ključnih igrača. Mislim da su to tri najozbiljnija konkurenta, uz eventualno iznenađenja Borac, Mladost i Radnik", komentirao je Slišković.

Tijekom tjedna problema sa ozljedom kuka imao je Nemanja Bilbija, ali Slišković vjeruje kako će biti spreman za utakmicu u Vitezu. Svi ostali igrači su u konkurenciji za nastup, a trener Plemića je najavio mogućnost da od prve minute starta Haris Handžić.

Utakmica Vitez - Zrinjski igra se u subotu u 17 sati.

Pogled.ba