Blaž Slišković: Slobodan sam i volio bih se okušati u nekoj drugoj sredini

Šef struke novog/starog bh. prvaka Zrinjskog Blaž Slišković dao je intervju za La Gazzettu dello Sport u kojem je, ...

... između ostalog, otkrio da mu je istekao ugovor s mostarskim klubom.

Slišković je svojevremeno ostavio trag u Italiji igrajući u dva navrata za Pescaru, a novi trofej koji je osvojio sa Zrinjskim bio je povod novinaru pomenutog lista da kontaktira legendarnog Baku. Jedno od pitanja odnosilo se na to ima li šanse da se Slišković vrati u Pescaru, ovoga puta kao trener...

"Postojao je kontakt prije dvije godine, no tada sam izabrao rodni Mostar. Sada mi je istekao ugovor, slobodan sam i volio bih se okušati u nekoj drugoj sredini. Možda u Francuskoj, gdje sam također igrao, ili u Njemačkoj i Španjolskoj", kazao je Slišković.

Govorio je Slišković i o Zrinjskom, odnosno o kvaliteti bh. prvaka.

"Pritisak je bio veliki, igrači i navijači su nakon prošlogodišnje titule očekivali da ponovimo uspjeh. Što se tiče samih igrača, oni nisu poznati u inozemstvu, no talentirani su. Vratar Pirić je prije četiri mjeseca dogovorio transfer u Maribor, tu su još Filipović i Bilbija, pa Kadušić i Hajdarević. Imamo i dobru nogometnu školu koja, čak i u vrijeme krize, nastavlja proizvoditi igrače."

A gdje bi Zrinjski danas bio u Italiji?

"U Serie A možda u donjem dijelu ljestvice, dok bismo u Serie B bili vrlo dobar tim", rekao je, između ostalog, nekadašnji izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine.

09.05.2018 u 12:30