Blaž Slišković: Radimo u miru i dočekujemo Široki Brijeg s optimizmom

slišković i musemić
U osmom kolu natjecanja Plemići će na stadionu pod Bijelim Brijegom ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković respektira Širokobriježane koji u međusobnim omjerima imaju bolji skor od Mostaraca.

„Svjesni smo činjenice koliko nam znači ova utakmica i eventualna pobjeda. Mislim da smo dovoljno pametni i psihološki spremni za utakmicu sa Širokim. Naglasio sam svojim igračima nakon Željezničara gdje se malo podigla euforija kod navijača i u gradu, da se ne obaziru na to, nego da razmišljaju o svom zadatku, a to je što kvalitetnije odigrati utakmicu, dati svoj maksimum, i da će onda rezultat doći. Vjerujem da su igrači svjesni trenutačnog stanja i značaja utakmice, da nisu podlegli ‘euforičnoj' atmosferi koja vlada u gradu. Široki s druge strane ima svoje ambicije da pokuša zadržati treće mjesto na kojem se nalazi, i vjerujem da će u Mostar doći bez kalkulacija i pokušati osvojiti tri boda. Na osnovu tih spoznaja vjerujem da i s jedne i s druge strane možemo očekivati ofanzivnu igru. Može se dogoditi da hercegovački derbi bude do samog kraja neizvjestan i kvalitetan, ako naravno obje ekipe pristupe susretu s takvim razmišljanjem. Poslije Grbavice pozitivna atmosfera u klub se još više podignula, radimo u miru, i dočekujemo Široki s optimizmom, ali i respektom. Široki je u jednom trenutku zadesio problem radi velikog broja izostanaka glavnih igrača. S tim sastavom, odnosno da su svi bili na raspolaganju Široki bi se uključio u borbu za prvo mjesto. Siguran sam da ćemo na utakmici pokazati respekt, ali i želju i volju da pokažemo kako smo u ovom trenutku zasluženo na prvom mjestu", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Željezničar u osmom kolu Lige za prvaka gostuje kod Radnika u Bijeljini. U slučaju pobjede Radnika nad Željezničarom, i slavlja Zrinjskog u duelu sa Širokim, ekipa iz Mostara bi dva kola prije kraja sezone osigurala naslov prvaka.

„Svi ćemo u Bijeljini priželjkivati jedan rezultat koji će nam upotpunosti odgovarati. Bez obzira što utakmica u Bijeljini počinje pola sata ranije u odnosu na našu utakmicu ne vjerujem da ćemo na samom terenu razmišljati o tome. Svjesni smo toga da ovisimo sami o sebi, i da sami kreiramo ljestvicu. Možemo biti prvaci neovisno o drugim rezultatima. Momčad je svjesna toga", poručio je Slišković i pozvao navijače da u subotu dođu u velikom broju:

„Očekujem maksimalnu potporu navijača kakvu smo imali i u Sarajevu. Malo tko je od nas iz stručnog stožera i igrača očekivao da će tako veliki broj navijača doći na Grbavicu. Značilo nam je puno. U razgovoru s igračima sam stekao dojam da im je potpora navijača dala dodatnu snagu i motivaciju u susretu sa Željezničarom. Tako da i sutra očekujem maksimalnu potporu navijača, ali ne samo onih najvjernijih Ultrasa, očekujem popunjene tribine i da se malo ‘zapad' probudi. Pozivam navijače da dođu, da ne bude to samo kada dođe Sloboda, i kada se slavi titula, nego da u ovoj utakmici svojim prisustvom daju potporu igračima na terenu. Očekuje se dolazak navijača iz Širokog. Želim finu i normalnu sportsku atmosferu, bez incidenata. Ipak, su to naši susjedi, naši prijatelji, i trebamo nastojati da što manje bude vrijeđanja i izgreda na tribinama. Da ih dočekamo kao prijatelje, i onda takav doček možemo očekivati kad odemo na Pecaru. Vrijeme je da se nesuglasice između navijačkih grupa izglade, da se navija na način koji je dostojan hercegovačkog derbija".

Utakmica između Zrinjskog i Širokog Brijega igra se u subotu u 17 sati uz izravan prijenos na BHT1.

Pogled.ba