Blaž Slišković: Okrećemo se Kupu i Sarajevu

Zrinjski Mladost
Ekipa Zrinjskog ni u trećem meču nakon pauze nije uspjela upisati pobjedu, budući da su na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja upisali i treći remi. Izabranici Blaža Sliškovića su sa Mladosti odigrali bez golova 0:0, i tako otvorili novu priliku ekipi Sarajeva da se dodatno učvrsti na vrhu premijerligaškog karavana. Ovo je i druga utakmica nakon zimske pauze u kojoj Zrinjski nije postigao niti jedan gol.

Odmah nakon utakmice šef struke mostarske ekipe Baka Slišković je izjavio:

"Iskren da budem, ne bih se složio da je Mladost bila bolja u prvom poluvremenu. U drugom dijelu je bilo očigledno da smo fizički spremniji. Bilo je prilika i poluprilika, no realizacija je opet izostala. No, šta je tu je. Spremit ćemo se za Kup protiv Sarajeva, vjerujem da ćemo imati vremena da osvježimo neke povrijeđene igrače. Probat ćemo proći dalje, a onda se krećemo narednoj prvenstvenoj utakmici".

Komentar na dašanji susret dao je i trener domaće ekipe Adnan Zildžović.

"Možda smo bili bliže pobjedi. Zadovoljni smo, prekinuli smo crni niz. Čestitke i Zrinjskom na korektnoj utakmici, čestitke sudiji. U nastavku sezone ćemo igrati, nadigravat ćemo se. Vidjeli ste i danas, Mladost želi igrati fudbal, teži nadigravanju i tako će biti i u nastavku sezone. To mogu obećati našim navijačima", istakao je Zildžović.

Dnevni list