Blaž Slišković: Očekuje nas teška utakmica, ali mi smo favoriti

Blaž Slišković

Aktualni prvak HŠK Zrinjski dočekat će u subotu u 20:00 sati aktualnog pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine momčad Širokog Brijega. Prisutnim novinarima obratio se šef struke HŠK Zrinjski Blaž Slišković.

"Veoma je važno, kao što sam rekao i prije utakmice u Sarajevu da momčad starta jednim pozitivnim rezultatom. Ostvarili smo jednu kvalitetnu igru i dobra rezultat jer sigurno da je ovo jedan podstrek za svakog pojednica, za klub, da i u ovoj sezoni pokušamo da napravimo i damo svoj maksimum. Naravno da je raspoloženje nakon same utakmice tijekom ovoga tjedna bila na visokoj razini. Kvalitetno se radilo, ono što se kaže uz osmjeh. U jednoj takvoj atmosferi naravno da je i mnogo lakše raditi sa igračima na terenu, ali isto tako radilo se i profesionalno. Nije bilo opuštanja, a odnosno ne smijemo dozvoliti opuštanje, niti ovaj rezultat iz Sarajeva može bilo koga odbiti i što se kaže da poletimo u visine i što se kaže ekipa koja je nepobjediva. To sam ovaj tjedan upozorio na takve stvari jer dolazi nam Široki Brijeg. Ekipa u kojoj se vidi određeni napredak kvalitete i same igre. To su pokazali i u Aberdeenu i 60-tak minuta igre u revanšu. Široki je jedna čvrsta i kvalitetna ekipa. Tako da očekujemo jedan derbi sa saznanjem da nas čekao veoma teška utakmica. Nažalost i tradicija čini mi se je na strani Širokobriježana, kada su u pitanju susreti u Mostaru, ali vjerujem da to neće psihološki ostaviti traga na naše igrače, odnosno da ćemo tu barijeru probiti i da ćemo u utakmicu ući rastereceni, svjesni da igramo kući, abez obzira da li smo kući ili na strani idemo na pobjedu i da pokušamo utakmicu kvalitetno riješiti u svoju korist", ovim riječima popularni Baka je otvorio današnju press konferenciju.

"Stojkić se vraća u igru. Laštro se vraća u konkurenciju. Imamo problem fizičke prirode sa Harisom koji još nije spreman da mogu da računam na njega u ovoj utakmici. Imamo i određenih problema sa Bilbijom koji je u Sarajevu od 25. minute osjetio bolove u zadnjoj loži, ali je izdržao cijelu utakmicu. On neće konkurirati za ovu utakmicu jer ne želim da rizikujem, da ga ne bi izgubili za duži period radi jedne utakmice. Ostali su svi zdravi. Mali Nardin je imao jednu nesreću koja se rijetko dešava. Ujed pčele - otekla mu je noga od koljena prema dole i nije trenirao tako da vjerojatno neće ni on biti u konkurenciji. Ostalo sve konkurira za utakmicu."

"Široki Brijeg je imao dosta promjena, ali i imena koja su došla su ubrzala igru Širokog Brijega. Po mom mišljenju oni sada imaju i glavu i rep. Vidi se trenerov rad. Oni žele da naprave jedan stil igre koji njima odgovara. Protiv Slobode su imali dosta prilika i sigurno da je i njima bila dosta važna ta pobjeda. Psihološki su i oni sigurno nakon eliminacije od Abereena su se podigli. Vjerujem da će u Mostar doći da igraju otvoreno i da nas pokušaju iznenaditi. Takva igra će u potpunosti odgovarati i nama. Jača strana Širokog u ovom trenutku je sredina pa prema naprijed. u obrani je čini mi se malo poroznija i lošiji dio ekipe što bi mi trebali iskoristiti da dođemo do povoljnog rezultata", nastavio je Slišković.