Blaž Slišković: Na otvaranju prvenstva moramo biti oprezni

sliskovic press

Plemići su u srijedu završili svoj nastup u Ligi prvaka. Igrači trenera Blaža Slišković remizirali su u Mariboru s istoimenim domaćinom, a slovenski prvak ide u treće pretkolo Lige prvaka zahvaljujući pobjedi 2:1 u Mostaru, piše Pogled.ba.

"Na dvije utakmice protiv Maribora ni u jednom trenutku nismo bili u podređenom položaju kako u Mostaru, tako još više u Mariboru. Pokazali smo se da se možemo boriti s jednom ekipom koja je prije par godina ugostila velike europskog nogometa Chelsea, Schalke ... Ostaje žal za mogućnošću da prođemo u treće pretkolo Lige prvaka. Mislim da nije veliki problem vratiti igrače, jer smo prije utakmice rekli da se trebamo koncentrirati na te dvije utakmice, a nakon Maribora ćemo razmišljati o prvenstvu. Vjerujem da će se igrači lako vratiti u našu zbilju, a to je prvenstvo gdje su ambicije naslov prvaka, kao i prošle sezone. Idemo u Sarajevo igrati otvoreno, da pokušamo odigrati što kvalitetnije i da osvojimo najmanje bod. vratimo. Naravno da ćemo nastojat pobijediti, jer samo iz takve zamisli možemo ostvariti pozitivan rezultat", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Zrinjski je u proteklih tjedan dana angažirao dva nova igrača. Poslije utakmice u Mostaru stigao je veznjak Hrvoje Barišić, a prije utakmice u Sloveniji vjernost Zrinjskom je potpisao napadač Haris Handžić.

"Hrvoje je već tu tjedan dana i znali smo da na njega možemo računati u prvenstvu, a Handžić je od utorka i trebamo još vidjeti koliko je spreman za napore utakmica. Nakon odlaska Kajkuta morali smo hitno reagirati i naću adekvatnu zamjenu, jer smo ostali samo na Mrkaiću koji u posljednje vrijeme bio i ozlijeđen, a prvenstvo je blizu. Handžić je kvalitetan igrač, i vjerujem da će se uklopiti u naš sustav igre", komentirao je Slišković i osvrnuo se na konkurentu u borbi za naslov prvaka:

"Široki je sinoć protiv Aberdeena do primljenog pogotka pokazao da je čvrsta i kvalitetna ekipa koja će biti u konkurenciji za vrh ljestvice, uz naravno Sarajevo i Željezničar. Prvenstvo će biti svedeno na tih 4-5 ekipa koje će kandidirati za prvo mjesto, ali mnogo toga ovisi o samom startu prvenstva. Na otvaranju prvenstva treba biti oprezan, ne dopustiti iznenađenje, pokušati skupiti što veći broj bodova. Mi želimo ponovno biti prvi, vidjet ćemo kolike su naše mogućnosti, ali u ovom trenutku ono što smo pokazali prije dva dana u Mariboru mi daje određenu sigurnost i optimizam da je ova ekipa sposobna obraniti titulu", istaknuo je Slišković.

Utakmica Sarajevo - Zrinjski igra se u nedjelju u 19 sati na stadionu Koševo.

Raspored 1. kola Premier lige:
Radnik - Krupa (subota, 17.00)
Mladost - Vitez (subota, 17.30)
Sarajevo - Zrinjski (nedjelja, 19.00)
Borac - Čelik (nedjelja, 19.30)
Široki Brijeg - Sloboda (nedjelja, 21.00)
Željezničar - Gošk (ponedjeljak, 20.30)