Blaž Slišković: Moramo slaviti i u preostala dva kola

gošk zrinjski
Na redu su još Vitez u Mostaru i Čelik u Zenici, a bude li osvojen maksimalan broj bodova, Pod Bijelim brijegom će zadovoljni na zimsku stanku. Blaž Slišković je nakon Slobode djelovao pa skoro do kraja zadovoljan.

U 16. minuti zabio je Hrvoje Barišić, posao je u 64. završio Matija Katanec. Djelovalo je rutinski, posebno jer se Sloboda s dvije greške nakon kornera ponudila na pladnju, a Zrinjski iskoristio ponuđeno i vrhu tabele prišao na jedan bod.

- Imali smo pet-šest prilika, njihov golman je odlično branio, ustvrdio je nakon trijumfa šef struke Blaž Slišković, kojeg je najviše obradovao pristup njegovih igrača.

- Meni je bitno da momci nisu utakmicu shvatili olako, jer su oni došli bez pola tima. Stvorili smo dosta šansi, zabili smo nakon prekida a mogli smo i iz igre..., realizacija nam je još boljka. Na kraju su nam tri boda najvažnija, dodao je.

Slijedi domaći ogled s Vitezom pa za kraj godine gostovanje na Bilinom polju - dueli su to sa fenjerašem i pretposljednjim timom na tabeli, tako da se cilj samo po sebi postavlja.

- Mi gledamo samo sebe. Želimo do kraja biti u samom vrhu i ne dopustiti da nam se itko odmakne. U iduća dva kola, realno gledajući, moramo ostvariti pobjede.

Još je jednom, , kao i uoči Slobode, prokomentirao krizu forme kadra, s naglaskom na ofenzivca Nemanju Bilbiju koji evo sa Slobodom nije zabio u šest utakmica u nizu - a sa sedam golova drugi je strijelac kluba iza Miloša Filipovića koji ih je zabio osam.

- Pokušat ćemo naći napadača i ofanzivnog veznog jer nemamo pravo rješenje kada Nemanja zapadne u krizu. Jednostavno ne želimo doći u situaciju da ekipa bude u krizi, zato što je Nemanja u krizi. Ne želimo doći u situaciju da gubimo bodove jer nemamo kvalitetno rješenje u napadu, zaključio je Slišković.

Dnevni list