Blaž Slišković: Kritizirao sam igrače zato što pravim ekipu za europski iskorak

Blaž Slišković
Prvi međusobni ogled Zrinjski i Željezničara igraju u subotu u 20 sati na Grbavici, piše pogled.ba.

"Utakmica od velikog značaja kako za nas, tako i za domaćina. Ulazimo u tu utakmicu s pet bodova prednosti, što nije zanemarivo s obzirom na samo devet odigranih kola. Bez obzira na tih pet bodova prednosti moja ekipa je psihološki i igrački spremna da napravi jedan iskorak. Mislim da malo-pomalo dolazimo na tu razinu da nema neke velike razlike kada igramo na domaćem ili gostujućem terenu, igrači su počeli shvaćati da samo kvaliteta, htijenje i volja ti donose rezultat", kazao je na konferenciji za novinare trener Blaž Slišković i dodao:

"Ne vjerujem da možemo podleći pritisku domaćih navijača, nego će to biti dodatni motiv za moje igrače da napravimo dobar rezultat, i prije svega odigramo što kvalitetnije. Željezničar ne zna igrati drugačije, nego na pobjedu, tako da očekujem da bude jedna kvalitetna i otvorena utakmica, za gol više".

Iako je Zrinjski aktualni prvak i vodeća momčad Premijer lige trener Slišković u posljednjih mjesec dana kritizirao je svoje igrače, prvenstveno nezadovoljan igrom u prvih 45 minuta.

"Jučer sam održao kratak sastanak s igračima i objasnio sam im da nepravim ekipu za prvaka Bosne i Hercegovine, nego hoću da napravim ekipu koja će u Europi nešto napraviti. Želim podignuti ekipu na razinu da sutra kada nam dođe Maribor ne sa strepnjom očekujemo hoćemo li proći ili ne, nego da smo spremni na to da napravimo nešto što dosada nije nitko. Samim time ja hoću da podignemo kvalitetu, ubrzamo igru, i odnos prema igri kroz prvenstvene utakmice. Mislim da su igrači shvatili poruku i moje obrazloženje zbog čega ja kritiziram kada je loša efikasnost. Protiv Legije kada budeš igrao sutra imat će 2-3 prilike, u europskim natjecanjima nemaš prilika kao protiv Viteza", istaknuo je Slišković.

Zboz ozljede u susretu s Mladosti u sastavu Zrinjskog neće biti Tonija Jovića.

"Jutros sam dobio izvještaj s drugog pregleda u Zagrebu, i uspostavilo se da se radi o ozljedi koja nije ozbiljnog karaktera, ali ista će zahtijevati 10-15 dana mirovanja, a tek onda će se priključiti radu s ekipom. Imamo sreće da je sada uskoro pauza, pa će imati 15 dana za mirovanje, da se to pokuša sanirati. Naravno da izostanak Tonija može ostaviti traga na ekipi, ali ništa manje ne vjerujem ni u Harisa koji će ga najvjerojatnije zamijeniti na Grbavici od prve minute. On dolazi k sebi u fizičkom smislu, i njemu se potrebni golovi za stekne samopouzdanje. Haris Handžić nije 'živ' kao Jović, ali ima neke svoje druge kvalitete koje Toni nema, i nadamo se da ćemo te njegove kvalitete iskoristiti", rekao je Slišković i osvrnuo se na suđenje u Premijer ligi.

"Idemo pokušati ne kritizirati suce više. Ako bi suci počeli analizirati greške mene ili mojih igrača koje napravimo, gdje će nam biti kraj. Nego samo mi kritiziramo njih. Niste nikada čuli od suca da je kritizirao kako je Slišković napravio lošu izmjenu. Suci griješe, ali ako još napravimo dodatni pritisak konstantnim izjavama na račun lošeg suđenja onda ćemo te greške još više povećati. Hajmo ih pustiti na miru, pa griješe u Europi gore deset puta".