Blaž Slišković: Ja sada mogu reći da ću sljedeće godine ići na Mjesec, ali da li je to ostvarivo?

Blaž Slišković, press, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski
Zrinjski je u srijedu eliminiran u četvrtfinalu Kupa BiH, nakon što je u Mostaru s 1:0 poražen od Sarajeva, piše pogled.ba.

Trener Blaž Slišković na konferenciji za novinare osvrnuo se na utakmicu sa Sarajevom.

„Nakon utakmice se nisam osjećao dobro, te sam svom pomoćniku Ivankoviću rekao da kada izađe pred novinare nakon utakmice se ispriča u moje ime što neću moći prisustvovati konferenciji za medije, da čestita treneru Sarajeva, igračima Sarajeva na pobjedi. Upravo sam itz tog razloga pretpostavio kako će sutra biti natpisa 'ljut, razočaran', nije se pojavio pred novinarima, kao što je izašlo u par novina i portala. On je izgleda za minutu zaboravio što sam mu rekao, pa to uopće nije ni spomenuo. Tako da ovom prilikom da vam kažem kako se nisam dobro osjećao. Razočaran sam bio porazom, kao što bi svaki trener bio nakon ispadanja iz Kupa, ali ljut nisam bio nimalo, naprotiv bio sam ponosan na ono što su igrači dali za 90 minuta. Naravno, netko više, netko malo manje, ali sve u svemu veliki broj igrača je ispoštivao dogovor iz svlačionice. Samim time ono što smo željeli da držimo jedan aktivan rezultat u nadi da ćemo eventualnim promjenama posljednjih 15-20 minuta pokušati stići prednosti Sarajeva to smo ispoštivali na terenu. Iz tog razloga sam napravio određene promjene u ekipi. U vezni red sam stavio veliki broj igrača, zgusnuo sredinu terena, jer smo znali da je Sarajevo opasno iz tih kontri i polukontri, a posebno kroz sredinu terenu gdje dubinske lopte idu prema Ahmetoviću. Relativno smo to anulirali, nismo ni mi puno napravili prema naprijed, ali s obzirom da je Sarajevo u ovom trenutku najkvalitetnija momčad u Ligi sveli smo to na dvije prilike u 90 minuta što i nije tako loše. Imali smo i mi svojih prilika, nismo ih iskoristili. Kao što je rekao Husref Musemić mogla je utakmica otići u drugom smjeru da smo mi prvi postigli pogodak. Ovom prilikom još jednom čestitam Sarajevu na fair i korektnoj utakmici. Ja sam nakon utakmice svim igračima Sarajeva čestitao i treneru, ali nisam mogao doći na press konferenciju jer se nisam osjećao dobro", istaknuo je Blaž Slišković i komentirao predstojeći susret s Goškom:

„Jučer na sastanku ja sam čestitao igračima, potrošili su se maksimalno. Mi u završnici nemamo više igrača poput Bilbije, ili poput Ronalda koji da nije u Juventusu, sumnjam da bi Juventus prošao, bez obzira na kvalitetnu igru. Ali kada imate igrača koji iz tri prilike postigne tri gola, odnosno iz dvije, dva gola i jedanaesterac koji ne računam, onda je to prevaga na terenu. Jedan igrač vam donosi sve. Nije ga Juventus kupi tek tako nego da pravi razliku. Nažalost, mi u ovom trenutku nemamo igrače koji u određenim situacijama kada treba doći do realizacije imaju tu smirenost, koncentraciju za realizaciju mali broj prilika koje stvorimo. Mogu biti nezadovoljan jer nemamo kvalitetnu realizaciju, ali s druge strane ne mogu zamjeriti nijednom igraču na volji i htijenju. U ovom trenutku sam mišljenja kako Sarajevo ima veći broj kvalitetnih igrača koji prave tu razliku na terenu, što pokazuje i 11 bodova prednosti, odnosno izbacivanje iz Kupa BiH. Rekao sam igračima da se moramo okrenuti utakmici s Goškom gdje će sigurno Gošk s promjenom trenera doći s novim elanom u Mostar da pokuša doći po povoljan rezultat, a mi s druge strane pod dojmom ispadanja iz Kupa ne smijemo sebi dozvoliti bilo kakvo opuštanje, razočaranje, nego jednostavno ući u utakmicu maksimalno ozbiljno, i samo na taj način možemo očekivati dobar rezultat protiv Goška".

Prvi čovjek struke mostarskog kluba govorio je i rezultatima loših rezultata u nastavku sezone.

„Teško je reći koji je glavni razlog loših rezultata, jer nitko nije mogao pretpostaviti da u prva tri kola osvojimo svega tri boda i da ćemo biti eliminirani iz Kupa od Sarajeva. Ja bih sada mogao, ali ne želim nabrojati par razloga da opravdam ovo sve što se događa u posljednje vrijeme. Ne želim pravdati sebe, ni ekipu, ni klub s nekim alibijem. Mora se uzeti u obzir da smo mi od ljetos ostali bez 4-5 igrača, da smo ostali bez igrača koji je dao 14 golova i koji je i dalje prvi strijelac Lige. Znači da je taj isti igrač sada postigao 2-3 gola, mi bi imali sada sedam bodova. One prilike koje smo stvarali protiv Mladosti u Kaknju, i Radnika u Mostaru, najvjerojatnije bi u ovom trenutku mislim na Bilbiju realizirao. Ovo što govorim ne želim za sebe tražiti bilo kakvu vrstu alibija, naravno da sam najodgovorniji za rezultate i atmosferu. Ono što je po meni pozitivno je da se atmosfera nije značajno promijenila u odnosu na početak prvenstva. Momci rade kvalitetno, međuljudski odnosi su kvalitetni, nema tu ljudske zavisti. U tome vidim određenu prednost, perspektivu za budućnost, da nismo poremetili te odnose u ekipi", komentirao je Slišković.

Zrinjski je u nastavak sezone ušao s ambicijama osvajanja prvog mjesta i borbe za trofej u Kupu BiH.

„Kada je bio domjenak pred Novu godinu i kada je predsjednik kluba izjavio da ćemo mi osvojiti prvo mjesto, neznam da li je to realno. Imate ekipu koja je u tom dijelu prvenstvu igrala veoma kvalitetno, i Vi kao predsjednik kluba kažete da idemo na Kup i prvenstvo, dupla kruna. To vas dovede kao trenera u jednu neugodnu situaciju, nitko ne razmišlja o tome. Koliko je to objektivno. Ne želim s ovim okriviti gospodina Lasića koji je to rekao i ljude koji su u klubu razmišljali na taj način. Jedno je biti u klubu raditi stvari za koje ste zaduženi, a drugo je biti trener i raditi s onim s čim raspolažete. To su dvije stvari veoma različite. Ja sada mogu reći da ću sljedeće godine ići na Mjesec, ali da li je to ostvarivo. Teško", riječi su trenera Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski - Gošk igra se u nedjelju u 15 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.