Blaž Baka Slišković: Nikad zbogom, samo doviđenja

Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, baka, Baka Slišković, blaž  slišković baka, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković
...navijači Zrinjskog to nisu uzimali za ozbiljno. Isto je ponovio u nedjelju na HTV-u, samo dan pred prvo okupljanje nogometnih prvaka BiH.

I upravo na to prvo okupljanje stigla je vijest da Blaž Baka Slišković više nije trener Zrinjskog. Među navijačima je zavladala nevjerica, a na forumu i društvenim mrežama na kojima se okupljaju navijači Plemića svi su žalili zbog odlaska velikog nogometnog, ali i trenerskog barda.

O Baki se može pričati svašta, ali nitko mu ne može osporiti da je bio jedan od najboljih i najvećih nogometaša koje su dali Mostar i Hercegovina, pa i puno, puno šire...

Bilo je mnogo onih koji su osporavali i njegovo trenersko umijeće pričama da nikada ništa nije osvojio, a onda je grande Baka došao u Zrinjski i dvije godine za redom pomeo konkurenciju.

Nije Baki na tom putu bilo lako. Kod nas je najteže biti uspješan u svom gradu, i Mostar često ne trpi nečiji uspjeh. U ovo dvije godine Baka je trpio puno toga. Omalovažavan je u svom gradu gdje se pratio svaki njegov korak. Bio je na udaru medija, kako onih iz Sarajeva, tako i "domaćih" koji su ga tko zna koliko puta gurali s klupe Plemića. Bio je i na udaru saveza nakon što se otvoreno pobunio zbog neuvjeta u kojima se igra PL BiH.

Sve to Baka je istrpio, a njegov odgovor na sve bile su dvije titule prvaka. HŠK Zrinjski je nauspješniji nogometni klub sa šest osvojenih titula prvaka, a Slišković je sa dvije titule najtrofejniji trener najuspješnijeg kluba. 

Baku možete voljeti ili mrziti. Možete ga častiti svakakvim epitetima, ali jedno je sigurno da legendarni Mostarac nikada nije imao dlake na jeziku. Ta njegova vrlina ili mana do sada ga je puno koštala u životu, ali Baka ne bi bio Baka kada bi se promijenio. Tako je bilo kada je bio igrač, tako je i danas kada je trener. 

Baka sretno u nastavku karijere. Ovaj rastanak sa Zrinjskim je samo doviđenja i vrata tvojih Plemića su ti uvijek otvorena...

HERCEGOVINA.info