Blaž Baka Slišković: Hajduk je u prednosti nad Dinamom

On i sadašnji trener "bijelih" Mišo Krstičević se jako dobro poznaju. Njih dvojica su praktički posljednji put odveli Hajduka do prvenstvenog trofeja, no Baka je tada smijenjen osam kola prije kraja iako je i dalje držao vrh tablice. Poslije su surađivali i u Albaniji, pa je poznavanje metoda rada sigurno još jedan razlog zbog kojeg daje prednost Krstičevićevoj momčadi.

- U zadnje vrijeme o Hajduku se najviše informiram preko medija, ali vjerujem Krstičeviću, vidim da je napravio sjajan posao s obzirom na uvjete u kojima radi. Mislim da će ovaj derbi presuditi kolektiv iako se često znalo događati da jedan potez bude odlučujući. Hajduk je trenutačno u prednosti, čini mi se da su u velikom naletu i vjerujem da to mogu iskoristiti, pogotovo pred punim Poljudom. Siguran sam da će na stadionu biti 35 tisuća navijača, a u tako vatrenoj atmosferi nitko ne može biti favorit protiv Hajduka, bez obzira na sve probleme - uvjeren je Baka.

Ipak, ne vjeruje da u prvenstvu može doći do ozbiljnijeg preokreta.

- Volio bih da se to dogodi, ali teško je očekivati s obzirom na veliku prednost Dinama, male šanse dajem takvom raspletu. Dinamo je i sada protiv Rijeke pokazao svoju snagu. Od Riječana sam više očekivao, barem po najavama sam mislio da će pružiti puno jači otpor - kaže Baka koji se osvrnuo i na težak položaj Miše Krstičevića.

- Trener Hajduka je trenutačno u nezavidnoj situaciji, klub mora prodavati igrače, a ponovo se bez obzira na priče o nepostojanju rezultatskog imperativa od Hajduka očekuje rezultat. Kako ćeš napraviti rezultat ako ti na kraju svake sezone otiđe pola momčadi?! To nije nimalo lagan posao, međutim Mišo je i uz te probleme uspio napraviti borbenu ekipu koja ima glavu i rep - zaključio je Slišković.

dalmacijanews.com