Bivši veznjak FC Kolna potpisao četverogodišnji ugovor s 'Rijekom'

Mato Jajalo, HNK Rijeka, transfer lista, nogomet

"Rijeku" sada već zna gotovo svatko u Europi i znao sam što me ovdje čeka. Sjedio sam s ljudima iz kluba, pričali smo dosta, uvjerili su me u sve ovo i drago mi je što sam sada dio svega ovoga - rekao je nekadašnji kapetan mlade reprezentacije Hrvatske

Sukladno najavama Mato Jajalo (26) ovoga je utorka postao trećom riječkom prinovom ovoga ljeta. Bivši veznjak "Slaven Belupa", "Siene", "Kolna" i "Sarajeva" u jutarnjim satima obavio je liječnički pregled, a prije nego što je organizirano njegovo predstavljanje medijima u klupskom press centru potpisao je četverogodišnji ugovor po modelu "dva plus dva".

- "Rijeku" sada već zna gotovo svatko u Europi i znao sam što me ovdje čeka. Sjedio sam s ljudima iz kluba, pričali smo dosta, uvjerili su me u sve ovo i drago mi je što sam sada dio svega ovoga. Došao sam da bi napravio sportski uspjeh, jer "Rijeka" je ambiciozna i na kraju krajeva upravo zbog te ambicije sam se i odlučio na ovaj dolazak - rekao je nekadašnji kapetan mlade reprezentacije Hrvatske.

Sportski direktor Srećko Juričić izrazio je zadovoljstvo ovim poslom, ali i najavio dovođenje još najmanje dvojice igrača.

- Kontant s Matom postoji već duže vremena i na kraju smo se uspjeli dogovoriti. Nije bio problem u tome što nismo uspjeli pronaći zajednički jezik već zbog toga što su postojale neke objektivne okolnosti, konkretno morali smo čekati rasplet njegove situacije s "Kolnom". Jako sam zadovoljan što smo uspjeli dovesti igrača takvoga kalibra i takve kvalitete. Vjerujem da će podići razinu naše igre. Imamo u vidu još dovođenje igrača ili dva, a vjerujem da ćemo to riješiti idućih dana. Jedan od tih igrača koje dovodimo je stoper, drugi je vezni, ali više igrač za krilne pozicije - ustvrdio je Juričić.

Taj krilni-veznjak bi mogao osvanuti na Kantridi u sljedećih 48 sati, odnosno do polaska momčadi na pripreme u Kranjskoj goru u četvrtak. Što se stopera tiče tu stvari nisu tako jednostavno. Procurilo je da je blizu "Rijeke" bio stoper alžirske vrste Rafik Halliche (27), strijelac u nedavnoj pobjedi Halihodžićeve reprezentacije nad Južnom Korejom. Na Kantridi su međutim odustali od angažmana stopera iz portugalske "Academice Coimbre" jer bi se momčadi mogao priključiti tak krajem srpnja ili početkom kolovoza. Naime, igrač je zatražio nakon nastupa na SP-u pauzu zbog ramazanskog posta.

novilist.hr