Bivši Vatreni se prisjetio 1995. godine: ‘Na Poljudu smo igrali dva mjeseca nakon Oluje, za reprezentaciju se tada živjelo…’

nikola jerkan

Prošle su godine nakon prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu, protiv Talijana (8. listopada 1995. godine). Vatreni se opet vraćaju na stadion u Splitu, a Nikola Jerkan, tadašnji reprezentativac, a danas član Dalićeva stručnog stožera, prisjetio se starih dana.

“Da, moje sjećanje na tu utakmicu i te kako je živo, jer takvo nešto ne doživljava se često. Utakmica s Talijanima bila je odigrana dva mjeseca nakon Oluje, pa se i na tribinama, i među nama igračima, osjećao snažan nacionalni naboj. Bila su to vremena kada je nastup za reprezentaciju bio nešto za što se živjelo”, ispričao je za Večernji list.

“Kada smo dva sata prije početka utakmice bili izašli na poljudski travnjak, ugledali smo nestvaran prizor: tribine su bile krcate, sve je bilo puno! I sad se naježim kada se toga sjetim! Bilo je nezaboravno, neponovljivo i neopisivo iskustvo, ambijent od kojega smo dobili krila i, poput naših navijača, nastupili kao u transu. Išli smo 200 na sat protiv Talijana”, istaknuo je.

Kako će biti 10. listopada?

“Sigurno neće biti ništa “slabije” nego kada su na Poljudu nastupili Talijani. Svi priželjkujemo veliku potporu s tribina i, naravno, da sve protekne u sportskome tonu. I da nas naša publika, bude li potrebno, probudi kao što je to učinila i tada, nakon što su Talijani poveli u ranoj fazi utakmice”, rekao je.