Bivši nogometaš HŠK Zrinjski Toni Šunjić u idealnih 11 ruskog prvenstva!

Toni Šunjić

Mostarac je s prosječnom ocjenom 7.4 među pet najbolje ocijenjenih igrača lige prema stranici Who Scored, specijaliziranoj za nogometnu statistiku

Nikola Vlašić ove je sezone u nekoliko navrata oduševio. A bijeg iz Evertona i odlazak na posudbu u moskovski CSKA pokazao se kao pun pogodak! Da nije sve samo u oku promatrača, potvrdile su sad i brojke.

Internetska stranica Who Scored koja se bavi nogometnom statistikom, proglasila je nekadašnjeg hajdukovca najboljim igračem dosadašnjeg dijela ruskog prvenstva!

Program koji analizira učinak igrača i nastupe u svakom kolu, "izbacio" je upravo Vlašića na vrh poretka. Od ukupno 17 utakmica "armije", Vlašić je zaigrao u 14, uz prosječnu ocjenu 7.46 po čemu je najbolje ocijenjeni igrač ruske lige.

Zanimljivo, Vlašić je najbolji igrač lige iako je njegov CSKA tek na trećem mjestu s 30 bodova. Prvi je Zenit s 34, drugi Krasnodar s 33.

A naravno, osim što je najbolji u ligi po prosjeku ocjena, Vlašić je i u momčadi dosadašnjeg dijela sezone. I tamo je najmlađi !

Potez trenera Viktora Gončarenka da uzde momčadi da u ruke splitskog nogometaša pokazao se odličnim! CSKA ide na pogon hrvatskog ofenzivnog veznjaka, a profitirat će dugoročno i reprezentacija.

Klasu Vlašić ima priliku potvrditi i večeras kad Moskovljani gostuju kod Reala u Madridu (18.55 sati). Istog onog kojega je baš Vlašić svojim pogotkom srušio u prvom međusobnom dvoboju!

Dodajmo i da je još jedan nogometaš s ovih prostora upao u idealnih 11 - bh. stoper Toni Šunjić iz moskovskog Dinama. S prosječnoj ocjenom 7.4 među bolje je ocijenjenim igračima, odnosno među top 5 ruskog prvenstva!

Ove sezone odigrao je za Dinamo 16 utakmica u ligi te jednu u nacionalnom kupu, a na terenu proveo ukupno 1530 minuta.

Goal