Bivši japanski nogometni reprezentativac u posjeti Mostaru

miyamoto
Miyamoto je tom prigodom kazao kako je izuzetno zadovoljan viđenim, istaknuvši kako ciljevi Malog mosta nisu samo sportski.

- Jako sam zadovoljan urađenim poslom. Sve je fantastično. Odlučio sam podržati ovaj projekt jer vjerujem u moć sporta. Bavljenjem sportom djeca su u prilici učiti i o drugim društvenim vrijednostima koje su od velike važnost za postkonfliktna društva - istaknuo je Miyamoto.

Trenutno u akademiji Mali most trenira 55 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 13 godina, a predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić istaknuo je kako je pohađanje Akademije potpuno besplatno.

- Djeca treniraju i dobivaju sportsku opremu bez ikakve naknade, što je izuzetno važno s obzirom na ekonomsku situaciju u Mostaru i državi. Zahvaljujući ljudima iz Japana i Gradu Mostara sada imamo i ovaj moderan sportski centar u kojem djeca imaju sve potrebne uvjete za rad - kazao je Šišić.

Dodao je kako projekt obnove Kantarevca nije još završen, a sada slijedi uređenje svlačionica i dijelova tribina.

U nastavku posjeta Mostaru Miyamoto će kasnije danas održati trening s polaznicima Sportske akademije Mali most, a za utorak je Gradskoj vijećnici Grada Mostara planirano predavanje "Iskustvo i praksa Tsuneyasu Miyamota kao profesionalnog nogometaša, kapetana reprezentacije Japana, magistra FIFA master studija, trenera kluba Gamba Osaka i predsjednika Fondacije Mali most".

FENA