Bio jednom jedan derbi: HŠK Zrinjski-NK Široki Brijeg

HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg

Nažalost takvo nešto se dogodilo jučer, i utakmici svih utakmica u Hercegovini nazočilo je par stotina najvjernijih navijača koje sa stadiona ne mogu otjerati ni vremenski uvjeti, loša igra, ali ni cijene ulaznica.

Ne tako davno za susret ovih rivala tražila se karta više, ali ovaj puta to je samo povijest. Gledajući jučerašnju igru (ali i u cijeloj sezoni) jučerašnji takmaci i nisu ni zaslužili puno veću posjetu. Nogomet se igra zbog gledatelja, a sama posjeta na stadionu je njihov odgovor na kvalitetu igru u ovoj sezoni.

Sama utakmica počela je dodjelom navijačkog pokala Filip Šunjić Pipa, a ta čast  ove godine pripala je Igoru Melheru i to potpuno zasluženo. Igra na utakmici sličila je mnogim igrama ove sezone pod Bijelim Brijegom. Zrinjski je imao inicijativu i napadao, ali bez konkretne završnice. Široki Brijeg je imao odgovor na takvu igru, te je iz dobro odrađenih kontra udara ugrožavao vrata slavljenika Melhera. Iz jedne takve Široki je došao do pogotka i pobjede. Pobjeda i bodovi otišli su tako na stranu sretnijeg i spretnijeg, a nogometaši Zrinjskog su ionako lošu sezonu završili porazom pred svojim navijačima.

Bilo kako bilo, zavjesa na ovu sezonu pod Bijelim Brijegom je spuštena. Kada se sve sabere i oduzme ona će ostati upisana kao jedna od najlošijih u Premijer ligi BiH. Ukoliko se misli zaustaviti ovaj negativan trend Zrinjski treba korjenite promjene u svim strukturama, od igračkih do upravljačkih.

Širokom Brijegu satisfakcija može biti plasman u Europu, ali igra je daleko od one kakvu su očekivali navijači kluba sa Pecare.

Bio jednom jedan derbi...

hercegovina.info