Bilo srce grije 400 hrabrih torcidaša

Torcida, Hajduk, Torcida, Hajduk, NK Hajduk, Torcida, Torcida, Hrvatska, Gruzija, bojkot, Hajduk, Dinamo, gledanost, Hajduk, inter, Europska liga, Hajduk, kazna, UEFA, Torcida, rođendan, Torcida, HNS, Hajduk, torcida hajduk, Torcida, Hajduk, hajduk split torcida, everton, Poljud, Hajduk, Hajduk, Dinamo

Tri su rute “torcidaši” izabrali u pohodu na Sankt Peterburg, onom najduljom se uputilo dvadesetak najhrabriji, koji preko Skandinavije (Stockholm – Helsinki – Riga – St. Peterburg) približavaju stadionu Petrovski gdje će u četvrtak navečer igrati Hajduk protiv “strašnog” Zenita, neporaženog u ruskom prvenstvu, ali i favorita ove skupine, prenosi slobodna dalmacija.

- Bit će nas ukupno 400 na stadionu Petrovski. Prva skupina navijača je krenula, ona koja ide sve okolo. Dva su čarter zrakoplova angažirana, jedan kreće već danas, drugi će sutra na dan utakmice. Još jedna skupina navijača ide redovnim linijama preko Njemačke. Svi navijači koji su se uputili prema Sankt Peterburgu ulaznice su dobili u Splitu, tako da se neće ponoviti slučaj kao u Ateni kada smo ih morali kupovati na licu mjesta. Ovako je elegantnije – izvijestio nas je predsjednik Torcide Žan Ojdanić.

Sprema li se neka posebna koreografija s obzirom da i ovaj susret dolazi u vrijeme skorašnje proslave 60. obljetnice Torcide?

- Neće biti nikakve posebne koreografije. Dobili smo naputke od našeg konzulata iz Rusije kako bi se trebali ponašati jer su naši domaćini poprilično rigorozni. Nećemo nositi niti naše uobičajne transparente, tek nekoliko njih na engleskom koje su nam odobreni.

S obzirom na hladnoću i vrlo nisku temperaturu koja vas očekuje trebat ćete ponijeti dovoljno tople odjeće.

- Ne brinite se, zagrijat ćemo se mi navijanjem. Naši će igrati imati primjerenu podršku i tamo u Rusiji će vidjeti kako se bodri svoj klub. Torcida je uvijek na svom mjestu uz svoju momčad. Već večeras će glavnina navijača bit u Sankt Peterburgu, zajedno ćemo pomoći “bijelima” u ostvarenju dobrog rezultata – ispričao nam je Ojdanić.