Bilić: 'Tu skupinu možemo proći. Mi smo nositelji i najbolja reprezentacija

bilic hrvatska vatreni, hrvatska bilic, bilic hrvatska vatreni, hrvatska bilic, Luka Modrić, Slaven Bilić, bilic hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, West Ham United, Slaven Bilić, Liverpool, West Ham United
To će biti zanimljive kvalifikacije. Hrvatska nije imala sreće kao u Varšavi prigodom minulog ždrijeba, iako su Kockasti i ovaj put favoriti. Nakon Eura 2000. ponovno igraju protiv Srbije, kojoj se imaju za što revanširati. Uz asistenciju Makedonije, ironijom sudbine ponovno prisutne, tada su istočni susjedi slavili premda nisu dobili niti jednu utakmicu (0:0, 2:2). No, neće to biti nadmetanje dviju nacija, Belgija, Škotska i Wales tražit će šansu. Posebice Crveni vragovi koji dižu razinu reprezentativne kvalitete.

Izbornik Slaven Bilić staloženo je komentirao:

- Tko god prati nogomet, čim je vidio jakosne skupine bio je svjestan da lako ne može biti. Nije realno reći "satrat ćemo sve", ali niti "ajme majko". Mi smo nositelji i najbolja reprezentacija. Ne samo po rejtingu, nego i po kvaliteti i budućnosti koja je pred našim igračima, tu skupinu možemo proći. Ne trebamo se nikoga bojati. Dakle, favoriti smo, ali moramo biti svjesni da to ništa ne znači na papiru.

U fokusu će dakako biti nadmetanje sa Srbijom.

- Ti susreti, kao i s Makedonijom, još nisu normalne nogometne utakmice, tu ima i drugih konotacija.

Pamite ispadanje kao igrač za EP 2000. te u funkciji izbornika mlade prezentacije 2005. Modrić, Eduardo, Ćorluka, Vukojević, Kranjčar... ta su generacija. Eto im šanse za naplatu dugova.

- U prvom slučaju nismo izgubili, ali rasplelo se u njihovu korist. Kad je riječ od U-21 bile su specifične okolnosti, ostao sam u bolnici, Aljoša Asanović je isključen u prvom susretu, ne bih rekao da je to neki pokazatelj, iako se radi o toj generaciji.

Tada nam je djelovalo da su srpski igrači samouvjereniji, da je kod naših bilo i previše respekta. Je li takav pristup prednost Srbije?

- Ne slažem se. Mi smo u Beogradu djelovali izvanredno u prvom poluvremenu, a kasnije su štošta događalo. Nemaju Srbi jači karakter od nas, to potpisujem. Čak ćemo mi biti psihološki u prednosti, i s većim nabojem. Toga se ne bih bojao.

Je li ova skupina teža od prethodne za SP u Južnoj Africi?

- Tu su negdje.

izvor: jutarnji list