Bilić objavio 23 putnika za EURO

Sa šireg popisa ispali su Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Goran Blažević i Nikola Kalinić. Izbornik je navedenoj četvroki najavio da budu na dispoziciji u slučaju novih ozljeda, kada se može aktivirati jednog od njihm, javlja HRT.

Kao što je i najavio, Bilić je do zadnjeg trenutka čekao sa slanjem popisa putnika na EURO. Tako je 13 dana prije prve utakmice na EURU i službeno je formirana momčad koja će u prvome krugu natjecanja tražiti prolaz u skupini C protiv Irske, Italije i Španjolske.

Najviše dvojbi izbornik je imao oko standardnog stopera Dejana Lovrene, zbog ozljede Ahilove tetive, koja ipak nije u potpunosti sanirana.

Nakon prve polovice pripreme u dobro poznatom austrijskom Bad Tatzmanndorfu izbornik je zadovoljan. Od ozlijeđenih Josip Šimunić i dalje osjeća laganu bol u peti, a Ivo Iličević jučer je normalno trenirao.

Na EURO 2012 idu:
VRATARI: Stipr Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Ivan Kelava (Dinamo Zagreb)
BRANIČI: Vedran Ćorluka (Bayer Leverkusen), Jurica Buljat (Maccabi Haifa), Domagoj Vida, Josip Šimunić (obojica Dinamo Zagreb), Ivan Strinić (Dnipro) i GordonaSchildenfeld (Eintracht Frankfurt)
VEZNI RED: Danijel Pranjić (Bayern), Tomislav Dujmović (Real Zaragoza), Niko Kranjčar, Luka Modrić (oba Tottenham Hotspur), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Darijo Srna (Šahtar), Ivo Iličević (Hamburger SV), Ivan Perišić (Borussia Dortmund), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev) i Ivan Rakitić (Sevilla)
NAPADAČI: Mario Mandžukić (Wolfsburg), Ivica Olić (Bayern), Eduardo (Šahtar) i Nikica Jelavić (Everton).

hrt