Bilić: Kvalifikacije se trebaju igrati i u Splitu

...i najavio pohod prema Ukrajini i Poljskoj. Hrvatska će se, kao što znamo, za nastup na EURO-u boriti u skupini F, s Grčkom, Izraelom, Litvom, Gruzijom i Maltom.- Zadovoljni smo ždrijebom, to ne treba kriti. Mislim da nakon dva ždrijeba u našem mandatu (EURO 2008. i SP 2010), koji nisu mogli biti gori, ovaj put možemo bit zadovoljni. Možda bi nam tri druge za nijansu lakše skupine odgovarale više nego ova, ali bile su i tri koje su znatno teže. Mi i Grci smo favoriti skupine, ali jedino ako smo mi u najboljim izdanjima. Ja za našu reprezentaciju mislim da spadamo u vrh ako smo zdravi, kompletni i u formi po svojim klubovima - kazao je Bilić, prenosi Net.hr., pa dodao kako je "moglo biti i bolje i gore".

 

- Jako smo zadovoljni, ali moglo se i lakše proći. Samim tim što su Grci i Izraelci najbolje plasirane ekipe u drugom i trećem bubnju, da je Latvija druga po plasmanu u trećem bubnju. To je statistika, to nešto vrijedi. Ne možemo se mi hvalit da smo deseti na svijetu, a ignorirati što je Grčka 12. Meni je osobno neugodnija Srbija koja je 17. na svijetu, iz više razloga - kazao je Bilić.

- Nema lake skupine. Nisu ovo kvalifikacije za neki turnir u Kaštel Kambelovcu nego za prvenstvo Europe. Najvažnija stvar je da startamo s pobjedama. Bilo bi najbolje da prvu utakmicu igramo s Grcima koji će nakon Svjetskog prvenstva biti umorni - zaključio je Bilić te na kraju znakovito dodao i nešto o temi "Zašto se uvijek igra na Maksmiru?".

- Ja ne krijem da nisam za ekskurzije, ali s druge strane, ne mora se igrati samo u Zagrebu. Kvalifikacijske utakmice trebaju biti podijeljene između Zagreba i Splita - jasno je poručio izbornik.