Bilić: Dosta nam je ovih bombastičnih najava, vrijeme je da progovorimo na terenu!

Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić, danijel pranjić, vatreni Hrvatska, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, hrvtaska vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Slaven Bilić, Hrvatska vatreni, Slaven Bilić, Vatreni, Hrvatska, Slaven Bilić, Slaven Bilić
Nije kurtoazija, zahvaljujem se svima na gostoprimstvu koje je fenomenalno, stvarno fascinantno i želio bih i nadam se da će tako biti i Turcima u Hrvatskoj - započeo je, na neobičan način, hrvatski izbornik Slaven Bilić svoj nastup pred turskim i hrvatskim novinarima na Türk Telekom Areni u Istanbulu.
- I još bih rekao, jer smo o tome dosta pričali, stožer i igrači, u ime svih nas izražavam turskom narodu sućut zbog potresa, onog nedavnog i današnjeg, srećom manjeg.

Nas je zanimalo kakvo je stanje Ćorluke, koji u četvrtak nije nosio ortopedsku čizmu kao tijekom srijede, a liječnici nam tvrde "bit će dobro".

- Svi koji smo došli smo zdravi osim Ćorluke, koji se u utorak ozlijedio. Čarli neće trenirati s nama, nego će raditi odvojeno, a u petak do ručka napravit će test. Kako se radi o nama izuzetno bitnom igraču, čekat ćemo ga do sutra, oko ručka ćemo znati može li ili ne može - kazao je Bilić.

Ako ako ne može, tko upada? - zanima sve Hrvate:

- Imamo spremno rješenje, nekoliko opcija, no prva je adekvatna i dobra. U to rješenje imamo maksimalno povjerenje, no neću otkriti postavu sada, nego na dan utakmice - kazao je Bilić, skrivajući opciju Pranjić, koji je unatoč neigranju na tom položaju od Gruzije u Splitu bolje rješenje od debitanta Pamića.

Na red su došli Turci. Što se promijenulo od 2008, pitali su.

- To je bila velika utakmica, jer nijedna od nacija, turska i hrvatska, prije toga nije igrala u polufinalu EP-a. Momčadi su se bitno promijenile, iako ima između pet i osam igrača svaka, vi ste promijenili i izbonrika, nama ostalo više igrača, no ona utakmica nema nikakve veze s ovom u petak, nije njen nastavak. Krećemo od 0-0 - naglasio je Bilić i spremno dodao:

- Ako ćemo se vraćati na nju, onda mi ta utakmica u Beču daje optimizam za petak, jer smo tada 120 minuta bili objektivno bolji suparnik nego Turska.

Čuli smo da će biti osveta, čitali to u hrvatskim novinama? - nisu se dali smesti turski kolege:

- Gledajte, to je dio modernog novinarstva, kojeg mi prihvaćamo, ali tu terminologiju ne koristimo ni ja ni moji igrači. Preteška je to riječ, no nisu Turci nama napravili ništa da bismo im se osvećivali, dali su gol i prvi sam im na tome čestitao nakon svršetka. Dakle, nemamo im se za što svetiti. No, ma koliko važna bila utakmica u petak, za riječ osveta nema mjesta u sportu - kazao je Bilić, koji je prvi spomenuo riječ osveta, onako spontano, ljudski, pa se brzo ugrizao za jezik kad je vidio medijski odjek te reakcije. I u međuvremenu je korigirao, naši igrači također.

Hrvatske medije je opet zanimalo ima li Bilić još nekih dvojbi osim eventualne zamjene za Ćorluku i može li se sadašnje ozračje u reprezentaciji usporediti s onim prije Grčke?

- Dvojbi nema, ali ima opcija, jer nam je kadar kvalitetan, bez obzira što još nekoliko kvalitetnih igrača nedostaje. Sastav koji sam zamislio je odličan - istaknuo je naš izbornik, a što se drugog dijela pitanja tiče, čak sebi nesvojstveno u javnosti, povisio glas:

- Od prvog dana ozračje je odlično i u kampu i na treninzima i svuda, a ovaj put se baš osjeća motiviranost do kraja, što je i razumljivo jer se radi o doigravanju. Skroz smo unutra, respektiramo suparnika, ali svjesni smo i svoje snage. I dosta nam je već ovih najava! Znam, znam da se to od mene očekuje, ali govorit ćemo u petak na terenu. Siguran sam da možemo puno toga ponuditi i ponudit ćemo! - poručio je Bilić povišenim tonom.

Kad ste saznali kadar Turske, što ste pomislili kad ste vidjeli da nema Nurija Sahina? - preuzeli su štafetu pitanja Turci:

- On je izuzetan igrač, član Real Madrida, njegov izostanak jest hendikep, no dugo je pauzirao, a Tuska na tom dijelu terena ima i druge izvrsne igrače, poput Emrea i Selcuka Inana, koji čak i Sahina mogu kompenzirati.

Što mislite, u ove dvije utakmice, hoće li biti kalkuluranja ili ćete ići na pobjedu odmah?

- Ne možemo negirati da je pred nama 180 minuta, no s naše bi strane bilo krivo da ne kažem glupo, osloniti se samo na uzvrat u Zagrebu. Ne vjerujem da će se sve znati na kraju sutrašnje večeri, ali pristupamo joj kao da je jedna jedina, majstorica - poručio je Bilić i odjurio na trening.

Izvor: sportske novosti